Forum Neurologi


Smärtor över skulderpartiet,nacke och domningar i vänstra armen

Jag är en kvinna på 36 års ålder. Har haft mycket aktiv liv, hade två jobb osv. Har haft lite smärtor på vänstra skulderbladen i två års tid. Har blivit mycket sämre i det senaste halv året, smärtorna är accelererande generellt smärttillstånd med mkt smärta över skulderparti, nacke upp mot huvud och strålar när mot vänstra armen. Lyfter jag vänstra armen i olika läge får jag domningar. Jag fryser mycket, det känns som att jag har konstans inflammation. Om jag träna, simma eller anstränga mig får jag ont som inte går att beskriva, nästan sängliggande i flera dagar.  Jag är väldigt mycket trött, oftast vaknar jag på nätterna p g a smärtorna. På morgonerna mår jag mycket sämre. Det känns som att det rinner något slakt vätska bakom näsa, när jag sväljer så smakade var som smakar äckligt. Jag hostar ganska ofta och har mycket slem och piper i lungorna. Jag för något slakt astma tillstånd. Läkarna har gjort många undersökningar och har tagit lungröntgen. Men det visa sig att jag har inget astma. Jag fick inhalationer för att underlätta andningen. Smärtorna på skulderpartiet, fram sida av bröstet mot armhålorna och vänstra armen har blivit urartad, så att jag håller på att bli galen. Min allmän tillstånd är dåligt just nu. Har tappat jätte mycket hår, ont när jag ligger, ont när jag sitter, ont när jag stå. naglarna flagna, konstant trött och har ganska mycket humorsvängningar.  Har träffat läkare igen och har tagit MRT halsrygg och idag 18/2 träffade jag läkaren. Hon sa att Jag har diskbråck i halsryggen, fibromyalgi och har för höga sänkan . Hon sa att det finns ingen bottning utan att man får lära sig att leva med smärtorna, så hon ska skicka remis till psykolog. sjukgymnastik och kiropraktor. Här stor resultaten på MRT svaren, Disken C6-C7 buktar obetydligt bakåt i medellinjen men påverka inte medulla. Vad betyder det? Jag är mycket ledsen just nu, vad ska jag ta mig till. Ni alla säkert vet att det är mycket svårt att söka hjälp på vårdcentralen. Man blir inte tagen på alvar. Hjälp mig!! Vad ska jag söka för hjälp och hur går man tillväga? Med vänlig hälsning E
Jag är tacksam för alla svar!

Kan det vara någon fästingburen smitta......


Det låter mycket som det är din fibromyalgi som besvärar dig mest om inte sänkan tyder på annat. Det är nog en bra idé att prata med en psykolog för att försöka kunna leva ett så normalt liv som möjligt, det kommer nog hjälpa en del. Mår man bättre i själen så kan smärtan bli ok att leva med. Försök också komma i kontakt med en läkare som är specialiserad på smärta. (fråga din läkare).
Jag har läst spaltmeter om detta på nätet pga egna bekymmer av domningar i armar och ben och har snappat upp ett och annat. Man får försöka hitta något som funkar för sig själv. Men vad du än gör, googla inte för mkt. du kan må sämre av det. Det gjorde jag.
Känner du att du inte blir tagen på allvar, berätta det för din läkare.


hej. fibro har ju visat sig vara en inflammatorisk sjukdom, möjligen pga bakterieattack, så kämpa på med att bli utredd.
  Fibrom. går numera att läsa av genom prov i ryggmärg, så inga mer flumdiagnoser behöver ges - så kräv ordentlig utredning. dåligt minne, men läste här på netdoktor att läkare i uppsala hittat markörer i csn. så vem vet kanske får vi snart veta att det beror på bakterier..
det finns alltså behandling om de vill (de = sjukvården)men jag känner samma, det är svårt att få hjälp.
jag förstår bara inte varför de inte hjälper dig när de har funnit hög sänka, du har håravfall osv.. sen behöver du ju en naprapath som hjälper dig med smärtorna i nacke axlar, skulderparti. finns landstingsanslutna. problemet med oss patienter i denna grupp, är att vi inte kan träna i det tillstånd vi är, utan måste ha akutvård hela tiden vad gäller diskarna.. vi kan inte träna en inflammerad kropp.. så tills läkaren hjälpt dig med inflammationen måste naprapaten ha ett oändligt tålamod - och din plånbok..
kolla in på fibromyalgi förbundet, verkade vettigt. lite nya rön osv. läs absolut allt du orkar, tyvärr orkar vi ju inte mycket, skriv ner och ta med till läkaren!!! jag kan iaf inte redogöra tillräckligt klart när jag kommer dit.
kräv utredd diagnos, genom provtagningar.
kost, vitaminer och mineraler kan hjälpa oss, men vi måste ha hjälp att orka dit. och vi måste ha hjälp att få bort grundinflammationen och inte minst akut hjälp av naprapath med diskarna, de måste puttas tillbaka in emellan så vi överlever att röra oss. smärtan tar allt vi har av eget mod
stå på Dig --precis, säg att du vill bli tagen på allvar! vägra leva i smärta, varför ska vi det när det är ett sjukdomstillstånd.


Är du ej nöjd med läkaren kontakta chefen för avdelning. Hjälper ej det tandlösa patientnämden fast de tycker ej om att förklara sig läkare generellt.
Annars byt hitta någon svårt med dagens konstiga sytem de är mkt effektivare och annat sätt att se människor i Eoropa generellt. 
Skriv och bara vägra second opinion , smärtläk , kbt kommer de föreslå kan hjäla kanske mot lättare saker , mig gör det bara irriterad kan ej tänka bort smärta. 
Tar på allvar du har rätt det är svårt att hitta någon som gör det och när man väl gör det så plötsligt byter vissa platser , fast det ende vägra du känner din kropp bäst hur mycket de än läst.
 
Mvh


Har de tagit prov på sköldköteln du kan ha en störning på den då kan man tappa hår och frysa mycket samt få psykisk påverkan som humörstämningar. Hoppas det ordnar sig för dig. Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons