Forum Neurologi


Polyneuropati

Hejsan! Jag är 19 år nu och sedan jag var 12 har jag haft problem med mitt vänstra ben. Saknar i princip muskler i vaden på det dåliga benet, foten har fått ett förändrat utséende. Den faller utåt på ett konstigt vis. Jag har knappt någon kraft kvar i det vänstra benet. Det har bara blivit värre och värre hela tiden. Jag har nu ont som in i bomben i det andra benet eftersom jag överbelastar det. Samt känner jag mig väldigt svag i ryggen. Jag får också ofta ont i det dåliga benet, tex i lederna ovanför foten Jag mår också psykiskt dåligt och har gjort det under hela tiden. Jag har varit hos massvis med läkare, ortopeder, röntgen, gjort ett nervtest, sjukgymnast. Jag har fått inlägg i skorna.. det tackar jag väll för. Men något svar har jag aldrig fått och ingen har brytt sig ett jävla piss. Jag är djupt besviken på sjukvården här nere i Skåne. I 7 år har jag bara gått och tänkt på vad det är för fel på mig. Jag har aldrig kunnat förklara varför jag haltar. Jag har aldrig fått något svar eller om jag kan göra något åt det. Sjukgymnastik har inte hjälpt något alls. Min hälsena är väldigt stram och det är också de andra lederna i foten. Jag kan knappt röra foten över huvud taget. Det sticker ofta under foten och det är väldigt dålig blodcirkulation i underbenet. Jag är nu helt 100 på att det rör som om Polyneuropati. Ska det ha varit så svårt för läkarna att kunna lista ut det? Kunde de ha förhindrat detta? Jag är så arg, det tar hur lång tid som helst att ens få en tid. Nu senast väntade jag i 6 månader för att få komma till en ny läkare i Malmö. Han var 1.5 timmar försenad, och sedan ställde han sig upp vid dörren efter 10 minuter när jag hade miljoner olika frågor. Det jag fick höra av min förra läkare, när jag var lite yngre var att det skulle växa bort. Underbenet gipsades också en gång för att ställa foten till rätta, men det gav bara en ännu sämre styrka i underbenet. Nu har jag röntgats på nytt, ska göra ett nytt nervtest när de kan få tummen ur och faktiskt ge mig en tid. Börjar bli ganska otålig.. Det har pratats om en eventuell operation för att förlänga hälsenan. Men det var ju bara lite småprat nu i Malmö, det har jag frågat om i 3 år. Det skulle också ta ett halvår för att få en operationstid.. Det värsta av allt är att ingen har berättat för mig vad som pågår.. Jag skulle kunna skriva så mycket mer, men jag hoppas att du/ni har fått en liten inblick i mitt fall. Jag vill inte må dåligt längre och jag vill inte gå runt och tänka på att för var steg jag tar så blir det sämre.. Jag vill inte förlora mer av min ungdom. Tack för läsning!

Härlig hemsida, man får inte svar på forumet och heller inte av doktorn..


Hej, det skulle kunna en muskelsjukdom. Jag läste för ett tag sen om en ärftlig muskelsjukdom som drabbade pojkar och det ena benet. Du har kanske släktingar som har något liknande? Den räknas som neuromuskulär sjukdom. Det är jobbigt när man inte kan göra allt man vill och man ställs utanför. Jättejobbigt när det händer i tonåren så jag hoppas verkligen att du får hjälp med det här. Först och främst en förklaring för att inte veta skapar ångest.


Hej! Tack för svaret. Jag har nu fått reda på att det är ischiasnerven det handlar om. Den har antingen gått sönder eller suttit i kläm i ganska många år, så det har tydligen resulterat i att min vadmuskel inte kan aktiveras. Det är skönt att ha fått reda på det efter min 10åriga kötid, men samtidigt tråkigt att det kanske hade kunnat göras någonting tidigare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons