Forum Neurologi


Forumtråd: Oupplöst propp i hjärnan, blir utskriven.

Hejsan,

Vi fick köra in min mamma (57 år gammal) för 1,5 vecka sedan p.g.a misstänkt stroke och stora problem med närminnet. Det visade sig att hon hade en färsk stroke / propp i hjärnan i lillhjärnan om jag kommer ihåg rätt.

Först kunde dem inte koppla proppen till problemet med närminnet utan att det måste vara något annat. Men nu tror dem att proppen kan vara orsaken då proppen 1,5 vecka senare sitter kvar och dem har enbart givit henne "starkare" medicin utöver den acetylsalicylsyra hon har för att långsamt lösa upp den.

Proppen hindrar tydligen inte blodcirkulationen helt. Nu ska hon skrivas ut för att dem anser hon är färdigbehandlad och ska in på ett korttidsboende.

Hon låg på strokeavdelningen 4 dagar sen flyttad till hjärtavdelningen där hon legat tills nu.

Mamma har flera sjukdomar: högt blodtryck, underfunktion i sköldkörteln (hypotyreos), haft några "tior" i hjärnan , har en ICD inopererad.

Jag har frågat om det har tagits något test för B12 brist då hon haft det förr men det här ej tagits alls. 
Sköterskorna har sagt att dem inte kan lova att hon testas för det.

Det jag undrar är om det är normalt att man låter en propp i huvudet vara med enbart starkare medicin och klassad som färdigbehandlad? Finns det inget mer man kan göra? Vad händer med proppen och kan den vandra vidare och fastna igen ? 

Här i Kalmar finns det ingen rehabilitering för hennes problem med närminnet har jag fått sagt till mig flera gånger utan av personalen

Vad kan jag göra för min lilla mamma? Finns det någon rehab efter stroke för någon form av hjälp med minnet i Sverige? 

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar Fredrik (en orolig son) 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons