Forum Neurologi


Ont efter steloperation

Stelopererade min rygg för ett halvår sedan i nivåerna T5-L1. Har sedan ca 2 månader tillbaka fått en väldig smärta på en punkt i höjd med T8-T9 skulle jag gissa (någonstans där). Det sitter precis vid det vänstra staget och är som en bultande, krampande, ilande värk som är ihållande. Smärtan kommer oftast först fram mot lunch/eftermiddagen och eskalerar under hela dagen. När det väl är dags att sova har jag alldeles för ont för att kunna somna. Har också märkt att smärtan bultar ut mot revbenen på framsidan, även där på en viss punkt. Har testat att äta både oxycontin och citodon men ingenting hjälper. Funderar därför på om det är någon slags nervsmärta. Är det någon som har en aning om vad det kan vara? Väldigt tacksam för svar. Kan tillägga att jag ska träffa min ortoped om en vecka, men alla mina läkare verkar vara lite fundersamma över vad det kan vara.

Hej! När jag hade diskbråck som tryckte rakt på ischiasnerven och hade fruktansvärda smärtor så fick jag först vad doktorn sade en mycket stark morfinliknande medicin. Den hjälpte inte alls. Min son frågade en vän som hade nervsmärtor efter en operation i ryggen och hon fick Lyrica och det hjälpte. Jag kontaktade min doktor och fick Lyrica. Det tog bort smärtorna. Jag förstår inte varför jag inte fick det på en gång. Lyrica är ju för nervsmärtor och ischias är ju en nerv.


Tack för ditt svar! Ska fråga min läkare lite om detta. Har fått en operationstid nu och ska se om smärtorna försvinner av detta!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons