Forum Neurologi


Forumtråd: Nervsmärtor, stickningar och domningar.

Jag undrar vad ni tror om detta. För 3 år sedan drabbades jag av sudden deafness, hörsel kom gradvis tillbaka efter ett halvår. Jag fick för 2 år sedan känselbortfall i fötterna, samt nervsmärtor i underbenen. Gjorde mr och hade två vitsubstansförändringar som inte såg ut som de var ms.

Jag har nu haft ännu en episod i somras med totalt känselbortfall hela vänster ben, har även spasticitet i underbenen och mycket smärta. Har väldigt svårt att sova, och svårt att hitta hjälp för smärtan som gjort mig sjukskriven, tillsammans med depression och trötthet som inte går över.

På tre fläckar har känseln försvunnit för gott.

Neurologen vill utreda ms igen, de gjorde inget ryggmärgsprov förra gången, och förutom röntgen ska de göra det.

Finns det något annat än ms detta kan bero på.

Smärtorna är mycket mindre på morgonen, men det är enda tiden jag ibland är nästan smärtfri. Har ryckningar i benen så fötterna flexar uppåt, jag kan styra detta till viss del om jag verkligen koncentrerar mig på det, men inte helt. När jag sover håller det mig vaken. Det gör även ont.

Jag har inte restless legs enligt neurologen och jag har inga problem med ryggen, förutom en tarlovs cysta inne i ryggraden vid sakrum (s2-s3.) Dock är denna enligt läkaren inte så stor att den borde orsaka mina problem.

Jag har svårt att gå på toaletten, även om jag inte är förstoppad (vilket jag ofta är) så har jag svårt att tömma tarmen, känns som jag är kraftlös eller liknande.

Det som ibland hjälper mot smärtan är att ha is liggande under benen på natten eller kyla med kallt vatten (direkt benen blir varma återkommer smärtan) samt hjälper ibland att linda benen hårt, men då blir det svårt att sova.

Jag har provat gabapentin (mår illa av den och får yrsel) och lyrica (som inte hjälper).

Jag måste hitta en lösning då väntan på röntgen är ganska lång.

Hej Nat! Har du fått några svar?

Jag har liknande symptom, fast dock inte något problem med örat. Mina är dock mer konstanta.

//Johnne

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons