Forum Neurologi


Forumtråd: Nervsmärta i magen, bukvägg, Acnes

Undrar om det finns fler som har svåra nervsmärtor i bukväggen? Jag har huggsmärtor, molande, dov smärta och som överkänslighet, som myror under huden. På mig är det nedre högra delen av buken.

Det startade som blixt från klar himmel med stora hårda "knivhugg" in i magen våren 2013. Åkte till akuten många gånger men blev hemskickad då ingen förstod vad detta var. Har nu opererats tre gånger då läkakarna letat olika orsaker, t.ex bråck och Endometrios. Men utan resultat.

Fick nyligen höra talas om att jag har nervskador s.k ACNES, Anterior Cutaneous Nerve Entrapmens syndrome. Finns det någon här som känner till detta syndrom?!!
Eller kanske föer med samma symtom som jag och som kanske har detta syndrom utan att veta om det?

Det är nerver som är skadade/klämda i bukväggen och alla rörelser som kopplar in magen triggar smärtan. Och bukmusklerna kopplas ju dessvärre in i alla rörelser. Bäst är liggande ställning. Jag har googlat som en galning på detta syndrom men står otroligt lite på Svenska. Däremot har jag fått tag i folk i Nederländerna där detta syndrom är mycket mer kännt.

Letar efter ljus och lykta efter folk med samma sak som jag har!

Njae, tror inte jag har samma, då mina smärtor inte direkt triggas av rörelse. Annars hade jag kunnat känna igen mej i en del. Jag fick också akut ont i magen (nedre delen till höger) på sommaren 2012. Först trodde jag att det var blindtarmsinflammation, men det var det ju inte. Endometrios har min läkare lite funderat kring, men gynekologen var inte av helt samma åsikt. Jag har inte blivit opererad så man kan ju inte veta säkert. 
Idag har värken spridit sig till höften, och ibland ner i ljumsken, så jag tvivlar på att det är acnes. Jag har aldrig hört om en sådan åkomma heller, så kan tyvärr inte hjälpa dej där.


Söndagsbarn, tack för svar!

Ja, Acnes triggas av rörelse så då borde det inte vara det du har.. Jag har dock också ont i ljumsken ibland och även höften, men det tror jsg beror på snedbelastning.
Läkarna trodde även på mig att det var blindtarmsinflammation till en början, men var ju inte det.
Har ni funderst på bråck för dig? Jobbigt att inte veta vad man lider av! Hoppas de finner orsak snabbt!

Acnes är oerhört okänt här i Sverige konstigt nog. Googlar man är det ganska många som lider av detta men fått fel diagnos eller typ IBS, och därför tänkte jag att någon kanske känner igen sig i symtom och kan googla detta vidare. Jsg hade heller aldrig hört om detta tillstånd tidigare.

Acnes kan dyka upp av sig själv, av ett trauma, graviditet eller efter tidigare operation. Har läst mig till detta.

Någon som känner igen sig?


Hej
Ja, jag känner igen detta och har haft dessa plågor i 3 år snart.
Opererade bort blindtarmen akut augusti 2013 och haft magsmärtor sedan dess.
Varit sjukskriven x antal dagar varje månad och ibland en hel månad för att jag måste ligga ner.
Mina hugg som ibland kan vara 100 st eller fler på en dag sitter på höger sida ca 10 cm från naveln och ca 5 cm nedåt.
När det är som värst kan jag varken sitta eller stå.
Just nu kan jag knappt ta mig uppför våran trappa.
Åkt in på akuten flera ggr men utan någon hjälp.
Gjort 3 koloskopi undersökningar fast jag har hävdat att smärtan sitter utanför tarmen.
Jag får ondare vid matintag eller tryck från yttre påverkan.
Precis som du skriver så får jag hugg och det känns som myror eller stickningar på huden.
Ibland tappar jag kännseln runt det ömma området.
Jag har gått på laserbehandling, ätit smärtstillande men inget hjälper.
Fick medicinen Lyrica av en nervrolog men den gav mig bara hemska biverkningar.
Ska träffa en smärtläkare i slutet av augusti på sös och hoppas jag kan få både förståelse och hjälp.

Tack för informationen om Acnes.
Ska söka info om detta samt nämna det för min läkare.


Andereri låter verkligen som ACNES! Jag har sedan jag skrev detta inlägg gjort två till operationer och de har öppnat och sett att mina nerver är skadade. De såg ärrvävnader och förträngningar. Nu känner jag till läkare som vet vad denna diagnos är för något . Jag har messat dig här. Hör gärna av dig om du vill ha tips! Finns bra sidor på nätet men de flesta är på Nederländska. jag hade kontakt med smärtkliniken på Karolinska i 2,5 år utan att de visste orsak. Men plötsligt fanns det en som visste och förstod. Stå på dig! 


Ikapika
Jag har en dotter som har exakt samma besvär som dig


Allt jag skrev försvann? Jag skulle gärna vilja veta vem som kan något om denna diagnos! Min dotter lider av svåra oförklarliga buksmärtor!


Jag har skickat personligt meddelande här på netdoctor. Se era inboxar.  
 


Hej Ikapika
Glad jag blir att du svarade och att få veta att man inte är ensam om detta.
Hoppas att du är på bättringsvägen.
Mina magsmärtor har blivit värre nu så jag har varit sjuksriven i en månad för jagkan varken sitta eller stå i längre stunder.Straxt innan sommaren så träffade jag en Neuvrolog som gav mig medicinen Lyrika.Kunde bara äta denna i några månader då jag fick hemska bivärkningar.Och, det blev ingen skillnad alls med mina smärtande hugg i magen eller den molande magvärken. 
Jag pratade med min magläkare i Måndags på Sophiahemmet för att uppdatera henne vad som har hänt under sommarenoch att jag misstänkte ACNES.Då berättar hon att den kirurg som undersökte mig i juni misstänkte det med och stod i min journal, men jag fick inte ta del av denna info.Nu ska jag äntligen träffa en smärtspecialtst på SÖS nästa vecka och hoppas att detta kan vara min räddning.
Har svarat på ditt messMvhAnders


Hej AnitJag hoppas att hon kan få hjälp så fort det går.Stå på er och prata med läkarna om Acnes.Tyvärr så måste man göra egna efterforskningar och inte ge sig i våran Svenska sjukvård så fort man har en onormal symtom.Tappat räkningen på antalet läkare jag har träffat och alla skakar på huvudet av ovetskap.Här kommer några länkar där ni kan läsa om vad Acnes är.http://ceaccp.oxfordjournals.org/content/early/2014/05/16/bjaceaccp.mku016.full
http://jackabacon.com/article/acnes-buksmrta-frn-en-klmd-nerv-i-bukenLycka till och hoppas din dotter blir frisk snart
 
Mvh
Anders
 


Anit. Jag hoppas innerligt din dotter får hjälp! Jag vet inte vart i landet du bor men det finns läkare med kunskap men de verkar få.. Jag har precis som Andereri glömt antalet läkare jag träffat, det är en oerhörd mängd... Stå på er och lycka kan till! Jag har messat dig på din sida här på doktorssidan. Om du inte ser det meddelandet säg det här i forumet.. jag hjälper er gärna att förmedla kontakt jag har. Alla ni som har oförklarliga magsmärtor likt det vi beskrivit tidigare bör verkligen kolla upp Acnes som orsak.. De flesta bra länkarna är från Nederländerna där det finns kliniker kring detta. Läkare som läser detta... Läs på om ACNES och sprid kunskapen. Vi är många som lider otroligt av denna okunskapen. Vi genomgår mängder av behandlingar, onödiga och riskfyllda operationer för att finna orsaker, vi kostar en förmögenhet för samhället. Bollas runt hit och dit, stöter på misstro och skepsis. Tänk ACNES och gör ett Carnetts test. 


Hej igen och tack för ert svar! Ikapika jag kommer att skicka mail till dig sen! Jag lyfte detta med min dotters läkare och döm om er förvåning så visste han vad Acnes var och trodde oxå att det var detta hon har! Han har skyndat på remissen till smärtenheten för att lägga blockad!!!! Min dotter har legat på soffan i snart 9 månader nu o har ätit dom flesta smärtstillande som inte funkar, magen är uppsvälld och vi åker in o ut på akuten! Eftersom hon fick diagnosen endometrios 2012 så är det den sjukdomen dom fokuseraT på men jag har i flera års tid att det här handlar om något annat eftersom inga behandlingar hjälpt! Så TACK för att ni hjälpte mig att öppna ögonen för denna diagnos! Nu hoppas vi att vi snart får hjälp!


Fantastisk! Det var just detta jag hoppades på, att folk skulle finna detta och få hjälp att finna diagnos. Allt lycka till nu så hörs vi vidare via mail och min ACNES grupp på Facebook. Så glad för varje person som kan få hjälp!! Kram


Jag har startat en Facebook grupp för oss som har, tror oss ha eller är nära någon med Acnes. Kontakta mig gätna på inboxen här på netdoktor om du vill vara med i den. Där kan man ge och få stöd. Det vi skriver syns bara för oss i gruppen.


Hej AnitVad fint att höra att ni har kommit vidare med läkarhjälpen.Jag hoppas och håller tummarna att hon får den hjälp hon behöver.MvhAnders 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons