Forum Neurologi


Forumtråd: Muskelryckningar

Hej har i cirka ett år nu haft muskelryckningar i mina ben, särskilt vänster ben. Mestadels i vad och runt ankeln men hela benet är drabbat, från foten ända upp till rumpan. Överallt.. massa små muskelryckningar hela tiden. De syns under huden så inbillar mig inte, känns som det bubblar.. ibland känns det också som ström som surrar i musklerna.. det är alltid i vila, dvs om jag ligger eller sitter. När jag rör på mig märker jag inte av det alls. Däremot om jag tar en långpromenad och sen vilar har jag väldigt mycket muskelryckningar. Inte noterat någon svaghet.. ibland rycker de även i ryggmusklerna men de är mindre vanligt.

Är det vanligt att få sånt här av stress eller oro? Känner mig inte stressad alls men är nog mycket orolig och lite hypokondriker. Har fått remiss till neurolog men det är många månader kvar dit..

Kan förstå att stress ger muskelryckningar men konstant? 24/7 i över ett år?

Hej Richard,

Fått några svar? Jag har samma ryckningar i båda mina vader (känns som man har maskar som kryper runt i benen konstant). Det finns en godartad variant som brukar kallas BFS. Finns massa att läsa på diverse forum (framförallt engelska). Jag har dock känselstörningar också. Du har inga sådana?

//Johnne


Hej, har inga känselstörningar. - men neurologen testar detta under första besöket och om jag förstått rätt handlar det i dessa fall eventuellt om problem i ländrygg med nerver i kläm. - Har du varit hos neurolog? Gjort några undersökningar?


Hej!

Jo, jag fick träffa neurolog hyfsat snabbt. Jag har gjort i princip alla tester som går - MR (hjärna och halsrygg), Lumbalpunktion, EMG, EnEG. Man har inte hittat nånting, förutom att EMG visade fascikulationerna - vilket dock vore märkligt om de inte gjort eftersom jag likt dig har dessa varje sekund i båda mina vader. Men i övrigt verkade musklerna normala så man bedömde mina som "godartade - dvs BFS).

Jag har också haft mina sedan i Juni förra året. Om du vill kan vi ha mailkontakt?

Finns massa potentiella orsaker. BFS är en orsak (där man dock inte vet vad som orsakar det), det kan också ha med glutenkänslighet att göra, vissa vitaminbrister (Magnesium, B12, Kalium är vanligast vad jag förstått). Även nerver som är i kläm kan orsaka det.

Med vänlig hälsning Johnne


Har kroppsryckningar främst vid liggande....rycker oerhört vid ryggläge..något mindre vid liggande på höger sida och mindre på vänster sida...sprattlar och slår med armarna och ohämmade skrik...har fått medicin som Siffror och Neupro att ta på morron och två ggr på kväll...hjälper till viss del men inte helt. Upplever att det uppkommer vid utandning...kar kontakt med Neurolog som remitterat råg av halsrygg och skalle...väntar på svar...f.ö även plötslig dövhet på ett öra flera ggr förra året....sitter i mellan 15 min. upp till två timmar

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons