Forum Neurologi


Mjölksyra, svag, bränner i huden

Hej, Detta är mitt första inlägg i något forum... ha överseende. Jag har sedan Juli 2011 haft konstiga och skrämmande symptom. Det började med att jag kände mig solbränd (riktigt solbränd) i princip hela kroppen, men framförallt ansiktet, armarna och överkroppen. Sedan började jag känna att mina muskler framförallt på vänster sida blev snabbt uttröttade. Jag blev otroligt trött, tyckte det var jobbigt att bara stå upp. Motionera fanns inte på kartan. Axlarna och skulderbladen och ryggmusklerna liksom bränner av vad jag uppfattar som syrebrist/mjölksyra. Ungefär som om när man håller armarna ovanför huvudet och målar taket under en längre tid, fast jag har så hela tiden. Att borsta tänderna utlöser värsta mjölksyran. Det känns som småmuskler i ansiktet, händerna och fötterna småkrampar och gör dessa stela. Jag har gått hos en osteopat, och det kändes bättre i början av januari. Men nu är det tillbaka lika illa som förrut. Värktabletter hjälper inte (bara alkohol). Jag åkte buss tidigare i veckan och bussen tvärnitade. Då jag dunsade mot sätet (på väg tillbaka från inbromsningen) så kände jag hur det knäckte till i ryggen strax under skulderbladen (eller däromkring). Har jobbig huvudvärk i backhuvudet (senaste 2 veckorna). Har gått till husläkare vid flertal tillfällen som inte hittar något alls, inte ett smack. Jag får intrycket av att de tror att jag är "gnällig" och bara hittar på... Vad fn ska man göra? Vad kan det vara? Är detta permanent? eller är det något man kan göra något åt? Känns som jag haft detta tillsammans med en influensa (i 6 månader). Jag har varit orolig för borrelia, MS, ALS etc, men vet att det inte är det. Har någon något tips, eller känner igen symptomen hör av er. Tja, kan skriva massor mer med symptom och mer strukturerat men det blir för långt... Ha det allihopa!

Hmm... ett litet tillägg. Jag känner mig frusen och skakig (ungefär som när man är nedkyld och behöver få upp värmen). Detta trots att jag haft långkalsonger sedan oktober och har varma kläder hela tiden. :-) haha, vilken misär!


hej har samma skit ömmar i huden o bränner känner mig som jag hadde in fluensa alltid


ett tips från mig är att läsa lite om sjukdomen ME/ CFS. lider själv av denna sjukdom och det finns vissa likheter. det är en svårighet att få diagnosen men kämpa för er hälsa.


Hej! SÅg att det var ett tag sedan du skrev inlägget. förhoppningsvis har du nu fått ett svar och behandling. Jag har sjögrens syndrom - en reumatisk systemsjukdom som kan te sig lite hur som helst, beroende på var "skovet" sitter. Den där brännande och mjölksyraliknande känsla du har känner jag väl igen mig i. När jag har vissa skov så kan de te sig liknande som du beskriver. Har fått det förklarat att det har med hjärna/ryggmärg och njurar och syra/basbalansen att göra (beroende på var). Du får gärna skriva ett meddelande till mig om du har frågor.


Robban! Jag känner igen mig! Har du fått någon hjälp än? Jag har också som mjölksyra liknande smärta i stora muskelgrupper och stora smärtor som kommer i vågor, men försvinner aldrig helt och hållet. "Attackerna" är oftast över på ett dygn, men kommer och går.. Har varit till olika läkare som tagit standar prover och alla säger att jag är frisk. Och nu återstår endast att de vill skicka mig till en psykolog...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons