Forum Neurologi


Måste alltid ha händerna knytna.

Hej. Många kanske tycker det låter knäppt men måste förklara mitt symptom. Hittar INGET på google, vilket känns oroväckande!
 
Jag måste ha mina händer knytna hela tiden, det är omöjligt för mig att klia på någons rygg i mer än 5 sekunder t.ex. Det känns som att händerna (läs fingertopparna) blir "supertorra" så fort jag har dem öppna, så länge inte händerna håller i någonting. Det samma gäller fötterna (jag måste alltid ha fötterna mot varandra när jag sover t.ex). Detta är ingen form av tvångstankar, det är en fysiskt känsla som uppkommer i händer och fötter (huvudsakligen fingertopparna som är värst). I händerna är alltså den "torra" känslan i fingrarna, i fötterna är känslan mest fokuserad i tårna. (detta har jag haft i ett par år, minst 3 år)
Känslan när händerna hålls öppna är extremt svårt att förklara, men det är en blandning av fingrarna känner torra och en sorts "panikkänsla". Jag har levt med det i flera år som sagt, jag har lärt mig att leva med det. Men jag är orolig, och om det finns nån form av botemedel så vill jag ta chansen! (Har aldrig försökt kolla upp det)
 
Någon som vet något?

Aldrig hört nåt liknande, men har du provat att smörja in händer/fötter när den torra känslan uppstår?


Tack för svar!
Har smörjt in händer med massa olika krämer utan lycka under flera år... Har läst runt lite, att man kan ha problem med händer när man har b12-brist. Eller något som kallas karpaltunnelsyndrom. Men hittar inget på google om mitt knäppa symptom. Om ingen vet något på nätet kommer jag uppsöka läkare! 


Ja du kanske kan beskriva dina symtom tydligt för en läkare.. de vet kanske vad det är på rak arm. Du har ju "fråga doktorn" här på netdoktor också.. kanske skicka in frågan där? Vet inte vilket området det går under dock.. kanske neurologi, som du valde här?!
Lycka till, hoppas du kommer på vad det är och hur man kan åtgärda det.


Om du tror det är b-12 brist är det ju bara testa att äta det, men har man haft brist på b-12 för länge kan symtomen man har haft pga av det bli permanenta


plus att är ju bara gå till läkaren och ta ett prov så ser dom u det? kan vara så du har brist på något annat?Själv har jag ju nå skum känsla i mina händer när jag har dom öppna, men sen har ju jag även en massa andra skumma symtom som kommer med det vilket jag ännu inte fått något svar på


Kropp och själ hör ihop. Du skriver själv ord som "tvångstankar" och "panikkänsla". Du ÄR förmodligen inte torr eftersom känskan av torrhet normalt försvinner när man smörjer sej. Kan du tvinga dej att ha händerna öppna? Får du då panik? Kroppen kan få symptom när själen inte mår bra. Fundera lite själv på detta, kan det vara en ledtråd?
P.S Det finns preparat som "smörjer" kroppen inifrån. Jag har ärit "EFAMOL" jättenattljusolja länge och har en mjuk och slät hud över hela kroppen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons