Forum Neurologi


Forumtråd: krampar och på nåt sätt låser sig när jag gäspar

Hej
Jag har sedan en månad ca haft besvär i halsen och då särskilt om jag gäspar och ser rakt fram eller neråt. Det är som såhär att en muskel/flera muskler (inte flera muskler samtidigt alltså) krampar och på nåt sätt låser sig när jag gäspar och riktar hakan neråt. Det gör  ganska ont och för att komma ur det läget får jag ibland massera halsen alternativ rikta huvudet uppåt en stund.
Det är i känslan lite som att luftröret skulle ha hamnat i fel läge eller fått ett lock över sig eller..ja som bitarna i halsen är i osynk lite.
Det känns också som ett litet tryck i halsen inuti strupen ibland och speciellt om jag glömt mig och fått en sådan kramp enl ovan…vilket ger lite illamående.
Gäspar jag med huvudet riktat uppåt så är det inga problem.
Och jag har inga problem alls att äta eller dricka så inte ont i halsen på det viset. Och såvitt jag har kännt finns ingen svullnad eller liknande på halsen.
 
Jag arbetar mkt framför bildskärm..sitter säkerligen 10-12 timmar per dag och inte alltid optimal arbetsställning.
Jag har innan för 3-4 år sedan varit hos ortoped för ont i nacken pga just felbelastning. Men det känner jag inte av lika ofta nu då jag efter det bytte en skadlig arbetställning.
Jag tar även oxis och pulmicort mot astma var morgon och kväll för astma – kan det ha påverkat detta?
 
Har ni någon aning om vad detta kan bero på – Är eller kan det vara farligt? och vad jag kan göra för att bli av med det?

Har haft samma i snart ett år, mest när jag hostar. Har tagit massor med prov men inget visar nåt. Otroligt irriterande när man måste trycka tillbaka vad det nu är som hakar fast.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons