Forum Neurologi


Känselbortfall, pirrningar, lägre vita blodkroppar

Har under det senaste året haft dessa problem: *Domnade fötter(ont) *Pirrningar och stickningar som ökat *Ont i benen *Ont på parti på framsida lår, nu känselbortfall snett nedanför knät. *Stel i benet(samma som ovan) *Dåligt närminne *Småryck i fingrar och tår(främst när jag ska sova) *Smärta i foten vid sängdags(samma ben) * Matthet *Något lågt värde av vita blodkroppar(totalt 3 blodprov) *Fläck på ryggen som pirrar och har något sämre känsel. * Skakig hand (samma sida som benet) Dessa saker började för ca ett år sedan och har succesivt ökat. Jag upplever att det ökat snabbare vi två tillfällen. Bör jag vara orolig för MS??! Svar: Jag är helt förtvivlad.

Hej! Jag är en tjej på 62 år och har haft MS de senaste 20 åren, och jag tycker att istället för att gå omkring och vara orolig, se till att du får en remiss till neurologen för kontroll. Att ha MS år som jag ser det inget att vara orolig för jag fick min diagnos 1987 och år 2007 valde jag att börja använda rullstolen för att spara på mina krafter, och att jag kan fortsätta att arbeta vilket jag både vill och kan.


Okej. Jag har en stark känsla av att det jag har är just ms. Jag bara känner det på mig. Jag har flyttat till en annan stad, men har inte listat om mig till vårdentral där ännu. Men jag gick till en vårdcetral, vilket sjukvårdsrådgivningen rådde mig att göra. Men de tog inte ens prover på mig, bara för att jag inte var listad där! Sjukskötaren tog inte mitt känselbortfall, stickningarna, ryckningarna eller domningarna på minsta allvar, utan skrev ut inflammatoriskt till mig! Och till min vårdcentral kan jag inte ta mig. Åker hem på helger, men då är det stängt. Och på vardagarna går jag i skolan så då kan jag inte åka dit. Det som oroar mig mest, är att jag haft dessa problem länge, i lite mer än ett år. Tänk om mitt stela ben förblir stelt och att jag aldrig får tillbaks den känsel jag tappat på knät, bara för att det gått så lång tid sen jag fick första symtom? Jag är sjukt oroad. Och hur ska jag få en remiss?! Hur många prover måste de ta, och hur många ofarliga "sjukdomar" måste de utesluta för att de ska börja tänka på MS eller annan allvarlig neurologisk sjukdom? Hur ska jag kunna få de sk "sjuksköterskorna" att jag behöver remiss till neurolog?! :(

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons