Forum Neurologi


Forumtråd: Känselbortfall och smärta i underbenen vid fysisk aktivitet

Jag har en son som är 22 år och elitidrottar (längdskidor) Han är mjölkproteininolerant och har haft problem med stressfrakturer i fötterna. Under det senaste året har han drabbats av känselbortfall i underbenen vid längre träningspass(över en och en halv timme) eller vid maxprestation. De senaste månaderna är känselbortfallet mer eller mindre konstant, även utan träning, och fötter/underben lite kalla. Under fysisk aktivitet försvinner numera känseln i underbenen helt, och efteråt tilltar en kraftig smärta.
Det har konstaterats att han har en extraled(fasettled) i ländryggen, vilken har gått i artros. En läkare har provat, med lyckat resultat, att bedöva de båda nerverna kring leden, och nu är tanken att man ska gå in och "förstena(?)" nerverna för en mer långvarig effekt.
Problemet som uppstått den senaste veckan är att underbenen, vid träning, svullnar upp och blir blåa och knöliga. Vid en kontakt med den behandlande läkaren (som skall utföra ingreppet med att "förstena" nerverna, fick vi nu till svar att; "Oj, då är det bäst att du söker läkare". Jag tror att detta var ett snabbt, lite för enkelt svar från en i stunden stressad läkare, men min fundering är: Varför svullnar benen upp och blir blå? Kan detta ha något samband med nerverna? Kan det vara två olika åkommor, eller kan det vara så att pga dålig/ingen känsel i underbenen, så används "fel" muskler vid ansträngning vilket gör att muskelgrupper överbelastas och därav svullnad/blånad?
 
Tusen frågor och inga svar... Är det någon som har kunskap/kännedom om något liknande?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons