Forum Neurologi


Kan det vara MS?

Hej! Mitt namn är Carolin och är snart arton år. Jag har varit hos läkare till och från nu i tio månader, men nu på senaste har det blivit betydligt mer intensiva besök. Och problmenen har ökat markant. Då många läkare säger olika saker. Jag har varit på DT, CT och EEG. Det enda som gav utslag var EEG, på höger hjärnhalva, men de sa att det inte var typsikt epelepsi ändå. Mina symptomer är: Mycket trötthet, yr, minnesproblem och domningar i ben och armar, men domningarna kommer endast när jag känner mig som mest utmattad. Fick höra från en vän som har MS att det kan vara det, men skulle inte det gett utslag på DT:n Eller CT:n då? Skulle vara oerhört tacksam för svar! Tack på förhand Carolin

Koll upp dina provsvar med din läkare. De har sagt åt mig i flera år att inget har visat sig. Jag har nystagmus och skador på hjärnan och även fått förändringar, men det fick jag inte reda på förrän jag tog tag i min situation själv. Du kan begära att få remiss till ett större sjukhus, det finns ganska mycket man kan göra men man måste driva på saker själv. Jag har letat på internet på mina symptom och det finns mycket på utländska sidor. Goggle översätter dom så det är enkelt.


Kan du inte få en mer exakt beskrivning om vad det var som gav utslag på höger hjärnhalva. Kan det vara så att du haft en propp som kroppen själv löst upp men ändå gett skador under tiden. Fråga din läkare. Det känns inte bra att inte få klara besked.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons