Forum Neurologi


Jag är jätte orolig, vet inte var jag ska ta vägen

Jag är så sjukt jävla orolig nu. Låt mig berätta.. Jag är en "man" på 24 år, jag har varit frisk hela mitt liv, är aktiv på flertal olika sätt, från sporter till jobbet. Jag jobbar som tidningsutdelare på nätterna ca 2-3 timmar p/natt. 2-5 dagar i veckan. Den 13e Augusti märkte jag av att mina ben precis ovanför mina knän var sjukt svaga, som om jag skulle ha gymmat i 5 timmar i sträck och sedan försöka gå upp för trappor. Jag beslöt mig för att ta ett par dagars vila, men inget blev bättre. Snarare sämre. Mina fötter började kännas tunga och jag började få en konstig yrsel samt något annorlunda syn. "inte nedsatt syn, det bara känns annorlunda". jag fick självklart panik efter ca 1 vecka och tog kontakt med läkare. Han gjorde ganska snabbt flertal blodprover osv osv, men inget verkade onormalt. Sen lite senare började jag få små muslekryckningar mer eller mindre överallt över kroppen. "märktes speciellt av under natten då jag skulle sova". Nu har tröttheten i benen spridit sig och ger mig den samma trötthet speciellt i armvecken och då jag gör flertalet fingerrörelser känner jag en rejäl kramp i underarmen "muskeln". det har även börjar krampa i mina ben på samma ställen som jag har svagheten och jag har börjat känna smärta på magen. Jag har svårt att bedöma om det är musklerna eller om det är något längre ner vid tarmarna som gör ont. Om jag inte inbillar mig så har jag börjar fått sån där sockerdricka kännsla i fötterna med. Så nu har jag fått en remiss till neurologen, och det skrämmer mig. Jag har nämligen läst på om ALS samt MS, och jag tycker att mina symptom efterliknar als ganska mycket mer. Jag är så sjukt jävla orolig så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Föräldrarna säger som vanligt "du ska inte oroa dig" och flickvännen har svårt att prata om sånt här. Ja får bara mer och mer panik om nätterna för jag har ju såna framtidsplaner. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till.. Jag skulle ge allt i världen för att få höra orden i slutändan "Det är inte ALS du har".

Hej!Du borde söka neurolog för att få en ordentlig utredning. Om man oroar sig blir allting värre och man kan få en massa konstiga symtom av det också, tex om man hyperventilerar eller får panikångest. Testa en avspänningsskiva t ex Uneståhl. Det är jättebra.


Ps hoppas att det ordnar sig.


Hej! Jag förstår din oro. Jag har själv muskelrycknigar och befarar det värsta. Jag ska snart till läkare och hoppas få det utrett.


Bra att du har fått en remiss till Neurologen Mephan.Ring och kolla om de har fått remissen,ett tips bara!.White snake om du läste lite nogrannare hade du sett att Mephan hade fått remiss redan till neurologen(ler).Önskar dig ett snabbt svar om ett besök unge man så du slipper oroa dig kanske i onödan.Detta med Unnestål /avslappningsbandet var ett bra tips annars från white snake till dig.Krya på dig,kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons