Forum Neurologi


illamående och nacken?

Jag har under de 6 senaste månaderna mått väldigt illa, kräkts ibland och varit yr till och från Illamåendet kommer oftast efter maten, i princip efter varje måltid, jag får en tidig mättnadskänsla, klump i halsen och illamående. Jag kan inte heller åka bil, för efter någn minut blir jag yr och illamående, vilket gjort att jag de senasre månaderna mest legat hemma i sängen. Jag har genomgått flertalet undersökningar eftersom att vi hela tiden trott att detta kommer från magen, men ingenting har hittats. Nu funderar jag på om detta kan ha någonting med nacken att göra, eller om man har någon nerv i kläm som orsakar illamåendet och klumpkänslan i halsen. Är det möjligt? Jag var med om en bilkrock 2007 och har tränat cheerleading under flera år där jag fått ta emot en rad smällar mot nacken, och haft väldigt ont under kortare perioder men det har alltid försvunnit. Jag är snart 21 år och att leva som jag gör just nu går knappast att kalla liv, eftersom jag tar mig inte ens ut bland allmäntheten pga det konstanta illamåendet.. Kan mitt illamående komma från nacken? eller någon nerv? Någon som vet?

Jag vet inte, men jag har liknande besvär. Har varit hos läkaren, men de hittar inget fel alls. Magen krånglar, illamående och klump i halsen. Du får gärna skriva här om du hittar någon lösning på problemet.


Det går en nerv vid namn "nervus vagus" från skallen genom halsen och ner genom bröstet till magen. Denna nerv kallas ibland allmänt för "illamående nerven". Om tryck exempelvis uppstår på den kan yrsel och illamående förekomma. Sjukgymnast eller naprapat kan förmodligen ställa diagnos om det rör detta. Sedan finns något som kallas "kristallöron" eller lägesförändringar.Detta är något som uppstår i balansorganet i örat och kan ge oerhörda perioder av illamående och yrsel. Dessbättre år detta ganska lätt bota. Berätta för vårdcentralens läkare om du misstänker detta och be honom om remiss till öronklinik. Lycka till!!! Från en som lidit av båda och inte fick någon hjälp under många många år.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons