Forum Neurologi


Flimmer & huvudvärk efter Carotisdeissektion

För ca 4 år sedan, drabbades jag av Carotisdissektion, d.v.s. en bristning i yttra kärlväggen på ett av huvudblodkärlen i halsen med Horners syndrom som fölljd. Jag blev friskförklarad efter drygt ett år, trots att skadan inte hade läkt fullständigt.
Jag har senaste åren haft problem med återkommande huvudvärk, som kommer ca  varannan månad och ibland börjar det med att jag får flimmer för ögonen som under ca 30 min utgår från mitten och drar sig mot vänster. Efterråt får jag huvudvärk som kommer från bakhuvudets högersida (där kraniet slutar) och kan sitta i mellan mellan 0,5 dag ioch några dagar och det kan även sitta i dansande prickar/ vandrande streck nere till höger i synfältets centrum som gör det svårt att läsa mm.
Huvudvägrken baktill i huvudet förvärras vid ansträmgning som t.ex. hostningar.
Min teori är att det kan bero på spända nackmuskler, stress, överansträngda ögon p.g.a. att jag endast använder glasögin ibland, migrän eller att det är sviter av Carotisdissektionen.
Huvudvärkstabletter som Alvedon & Ipren hjälper något samt även kaffe verkar vara lindrande. Ibland kan huvudvärken även mildras efter ansträngning. Har även provat receptfri migränmedicin, utan att hjälpt mer än på sin höjd vanlig värktablett.
Har funderat på att undersöka problemet hos husläkaren, men då då flimmret går över så fort, så känns det som att det inte är någon idé att besöka läkare när flimret för ögonen gått över.
Är det någon som har haft likadant, eller tror sig veta vad det kan bero på? Och behöver jag göra någon ordentlig uppföljning hos husläkaren samt är det att föredra att vila eller anstränga sig när fenometen kommer?
 
Mvh: Mkael Markström

Har nu senaste månaden använt glasögon konstant, och har inte alls haft så ont i huvudet som tidigare - inte heller flimret för ögonen.
Teorin om att värken i bakhuvudet berodde på överansträngd synnerv i hjärnan verkar alltså stämma. Har tidigare inte avnänt glasögon så mycket, som sagt, pga av att jag inte har så stort synfel; närsynt på ena öbat och långsynt på andra och ligger på ca 1,5. När jag nu tar av mig glasögen tillfälligt, så blir jag snurrig direkt. Så kommer att fortsätta med glasögon för att hoppas slippa tidigare problem även i fortsättningen, för att inte nämna att jag ser bättre, även när jag sitter framför en datorskärm. Dock ska jag nog undvika glasögonen när jag läser på nära håll, antar jag.
 
Mvh: Mikael Markström

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons