Forum Neurologi


Forumtråd: fascikulationer/muskelryckningar

Har konstanta fascikulationer (muskelryckningar) i vänster ben, cirka 80% sker där. 15% sker i högerbenet och cirka 5% i övriga kroppen. - hela tiden, dygnet runt. Man ser hur det bubblar och hur musklerna rör sig i benen ... hela tiden.

Har nu även börjat få lite ont, vet inte om de är ischias, små Kramper eller vad.. rör ja benen försvinner ryckningarna och smärtan.

Har ingen märkbar muskelsvaghet, neurolog testade reflexer o allt sådant var normalt i vanliga testet var normalt.

Väntar på MR röntgen hjärna, EMG undersökning samt MR ländrygg.

Sökte vård den 29:e juni, på vårdcentralen sa läkaren att det kanske är en tumör, cancer eller bara lite spänningar som snart går över. -det har inte gått över och är konstant! -fick träffa neurolog först den 23:e december och Neurologen sa: OJ detta är inte normalt vi får skicka dig på diverse undersökningar men det är nog Inge farligt(?)

Väntar och väntar... att få ha väntat såhär länge är oerhört jobbigt, orkar fan inte med det psykiskt längre. Man tjatar, ringer o mejlar både vårdcentral o neurologen och försöker snabba påt men inget händer. Det känns som att dom bara tycker att jag är ”jobbig”

Blodprover har jag gjort på både vårdcentral och hos neurolog och det visar normala värden. - har även käkat solgar magnesiumcitrat tabletter 400mg i några månader nu utan resultat.

Har läst om ALS, cancer, tumörer, motorneuro-sjukdomar och fan allt möjligt hemskt bara. Hittar nästan bara dödsdomar ang symptomen ...

Någon här som vet ifall det kan finnas ofarliga/icke dödliga sjukdomar med dessa symptom? Kan problem i ländryggen verkligen orsaka fascikulationer? - hittar inget om det såvida det inte är en tumör.

Finns tydligen nått som heter ”benigna fascikulationer” också men hur vanligt är det? Pågår dessa ständigt? Kan det bero på inre stress? - känner mig inte det minsta stressad eller deprimerad, däremot är jag starkt orolig för symptomen.

Nån som har något positivt ? Behöver höra något bra nu mår verkligen skit över dessa extrema väntetider i vården.

Om detta är orsakat av oro/stress skulle det ju enkelt kunna kollas genom att läkaren skriver ut EN muskelavslappnande/ångestdämpande tablett? Försvinner symptomen 2-3h då är det ju orsaken och då skulle man slippa all väntan. Fattar inte hur dom tänker. Skulle va så skönt om benet fick vila några timmar.. krampar o rycker så mkt att det börjar nog bli utmattat. :(

SÖK på Facebook BFS . Du är inte ensam. Jag har det med.


Ja detta är oerhört jobbigt. Jag har så oerhört mycket av ryckningar och då främst vid läggdax. Kroppen skakar till och armarna slår fram och tillbaka med ett högljutt skrik. Så upprepas hela tiden...märkligt är att det är olika beroende vilken liggställning. Sämst vid ryggläge....lite bättre på höger sida och allra bäst vänster sida...Tar mediciner som Neupro-plåster på fm. på kväll Siffror vid 20-tiden samt ytterligare en siffror strax före läggdax...en viss lindring men inte helt. har nyligen gjort en MR som inte visade ngt tok för utom att det är vätska i ett öra som ska röntgas en gång separat.Tyvärr inget positivt att komma med. Har dock en engagerad Läkare på Neurologen US i Linköping. Min situation känns nu helt hopplös då det inte ger mig någon ro en enda natt.....alltid väldigt trött och på senare tid har lusten till allt helt tagit slut

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons