Forum Neurologi


epilepsi, eller vad tyder ni det som?

först lite bakgrund. lider av högt blodtryck och diabetes:-( var ute o åt julbord med massa rusdrycker på fredagen, lördagen blev det massa coca-cola utan ngn alcohol inblandat, söndag restaurang med mat + massa läsk. på söndag kväll skulle jag gå på toaletten(?, inget minne av det) vet inte hur länge jag varit borta, men vaknade upp på golvet utanför toan.tar mig in till köksbordet utan problem, blir rädd att det är ngt allvarligt på gång så jag ringer ambulans och dom vill hämta mej. medans jag väntar mår ja lite illa och ska gå tillbaka till toan för att kräkas, kommer bara en halvmeter från köksbordet (sätter mej ner frivilligt) och kastar upp ordentligt där.sitter/ligger kvar på golvet( anhörig tyckte att jag skulle sitta kvar) tills ambulansen kommer.

pga trappor går jag med hjälp av sjukvårdare och anhörig ut till båren och får där ngn form av kramp med början i benet, det gör ordentligt ont och jag försöker ta mej ur båren men ambulanspersonalen håller kvar mej.en liten stund är jag helt förlamad i h.ben och arm, men det släpper fort. har bara ont men inga ryckningar som ja sett en del med epilepsi får.
ambulanspersonalen säger till min anhörig att det bara är ett krampanfall och en chock, det säger dom även på akutmotagningen så ni ska inte vara orolig för epilepsi.
efter några dagars inläggning på en avdelning (dock inte nevrologen pga platsbrist) konstaterar dom att jag är frisk efter magnetröntgen, men beslutar att göra en datortomografi röntgen, den visaren arteriovenös missbildning på 1.5 cm.får träffa nevrologiläkaren för första gången och han påstår att det är epilepsi, han informerar mej vad detta innebär, dvs ev operation + körförbud på lastbil 10 år samt minst 1 års körförbud på bil.detta möte tar ca 20 minuter, är det ngn annan som fått ett sådant besked ang epilepsi och hur brukar läkarna annars konstatera att det rör sig om denna sjukdom? hoppas nu ja skrivit rätt så inte moderator raderar inlägget, ja är helt förtvivlad av oro nu eftersom allt går åt skogen, framförallt eftersom mitt yrke e lastbilschaufför och jag är bosatt långt från civilistionen
snäll ngn som har erfarenhet,, Hjälp
tillägg. har inget som helst problem med ngn form av blinkade ljus, typ strober, bliztrar, saftblandare eller liknande oas färghade heller ingen feber. 36,4ingen huvudvärk.har fått TRIMONIL utskrivet och frågan är, är det farligt att ta denna medicin utan att det är helt säkert att jag har epilepsi?kan en eeg undersökning konstatera vilket?har av en annan läkare fått TRADIL pga en inflamation/infektion i benet efter ett tidigare benbrott/operation. nu när ja läser om biverkningarna av denna tablett står det att den inte ska användas av personer med högt blodtryck och/eller diabetes, kan detta orsakat ngt ep liknande anfall?
innan jag svimmade av satt jag vid datorn i flera timmar, var absolut inte utsövd så några tankar är att det kan varit en utmattningssvimning? en av dem som var här har tidigare haft en flickvän med epilepsi, och det fanns inget i mitt fall som påminde om det. så frågan är hur går jag vidare nu?
mkt tacksam från svar av er som har erfarenhet/peder

finns det ingen som har erfarenhet av epilepsi här??  eller kan ge mig ett råd om vart jag vänder mig eftersom jag inte har något förtoende för läkaren som behandlade mig, inte kan det vara rätt att sända hem mig med ett sådanthär besked som han gav mig under 20 minuter, dessutom utom att trffat mig tidigare? menar, att eftersom detta besked fördärvar mitt liv helt, tänk om jag varit ännu svagare och gått direkt och slängt mig framför bussen. eller går det till såhär i svensk vård numera? jag frågade doktorn här på netdoktor, men tyvärr inget svar ännu, om ni kan så snälla. hjälp mig för jag vet inte vart jag ska vända mig


Tyvärr, förstår du kanske att sjukvården liknar en slaktbänk, numera.
Jag har nämnt det tidigare i två tillfällen. Det är hemskt att behöva säga det, men det är tydligen pluskan, som skall vara avgörandet, om man får bra vård.


Tyvärr, förstår du kanske att sjukvården liknar en slaktbänk, numera.
Jag har nämnt det tidigare i två tillfällen. Det är hemskt att behöva säga det, men det är tydligen pluskan, som skall vara avgörandet, om man får bra vård.


Hej!
Jag har själv epilepsi och har haft det i princip hela livet förutom det första året, har medicin och har ganska bra kontroll på min epilepsi. Vad jag tycker man bör göra om man är orolig är att först vända sig till sin husläkare /vårdcentarl man tillhör och få remiss till en neurolog.
Vill man läsa lite om det så finns det några bra sidor som:
 
Internetmedicin
http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=139
Praktiskmedicin
http://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/epilepsi/
Epilepsiwebben
http://epilepsiwebben.se/
Epilepsi innebär en benägenhet för upprepade oprovocerade epileptiska anfall, det vill säga anfall som uppträder under relativt normala omständigheter utan tecken på akut sjukdom eller skada.
Lycka till
Många hälsningar
Bobby Eliasson
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons