Forum Neurologi


En undran

Kan läkare ta fel på sarkoidos och Icke allergisk astma? Och vart vänder man sig när man slutat tro på läkare?

Du kan vända dig till en annan läkare om du inte litar på diagnosen.


Efter flera år och många olika läkare, inklusive privata så är det inte så enkelt längre. Så då frågar jag så här i stället, Är det någon som vet en bra läkare som inte kostar "skjortan" och som har tagit sitt kall på allvar.


Det går knappast arr rekommendera någon läkare om man inte vet vilket område det gäller. Nu vet jag inte om du fått diagnos sarkoidos eller astma. Sarkoidos läker oftast ut av sig själv efter ett antal år.Om du istället fått diagnos astma så finns det medicin som hjälper, även KBT kan vara till stor hjälp. Krya på dig.


Jag tackar för ditt svar. Jag har diagnos Icke allergisk astma som jag har ifrågasatt flera gånger för jag har fram tills nu inte fått en vettig förklaring på mina symptom. Har inte kunnat ligga i sängen för då har jag kvävts, och smärtan har varit olidlig i bröst korgen, men andas in och andas ut har jag kunnat. Kunde bara luta mej mot vänster sida höger gjorde för ont. Orkade inte gå( fick krypa i stället) orkade inte äta, febertoppar om dagarna, klarade knappt av att klä mej. Defenitivt ej jobba. Inte ta hand om något i huset, vissa dagar orkade jag inte laga mat. Ont i njurarna. Tappa rösten, var så hes.Smärtsamma hjärtrusningar så onda att jag grät. Har Hög smärt tröskel. Sedan började fötterna göra så ont och svälla/ koka av hetta lika så händerna. Ögonen skavde som om Saharas öken hade hamnat i dem. Där jag tog skikt röntgen trodde de att jag fått Wegeners granumolotos ( hur det nu stavas) för så såg lungorna ut. ( vilket helvete det var att försöka tvingas ligga ner på britsen ). Men där jag lades in så bestämde de att det var icke allergisk astma å alla andra symtom var något annat. Varje gång jag besöker en vård central så får jag bara höra att jag har astma Men jag har aldrig haft ett astma anfall så någon annan hjälp får jag inte. men för ca: 14 dagar sedan bara vände det på två dagar. Så bra som jag mår i dag har jag inte mått de senaste tre-fyra åren. Så inte vet jag vad jag är inne i för skov, men jag njuter så länge det varar. Sedan får det vara vilken jävla sjukdom det vill men fel diagnos sätter käppar i hjulen på arbetsmarknaden. Kanske kan jag få börja jobba igen så jag slipper leva på min makes lön. I natt fick jag åter se en "läkare" då jag var till akuten med min son och jag bara skar på huvudet, har man rätt att vara otrevlig bara för man har läkarlegitimation? Läkare står inte högt i kurs hos mej, så frågan blir igen. Finns det någon läkare som tar sitt yrke på allvar?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons