Forum Neurologi


En massa symtom

Jag lägger det här under allmänt, för jag vet inte vart annars jag ska lägga det.
Det hela började egentligen 2008 med att jag fick central facialispares (ansiktsförlamning, men som bara var i en fjärdedel av ansiktet och inte en hel halva). 2009 fick jag droppfot, har ett diskbråck, men efter röntgen och träff med ortoped så konstaterades att droppfoten ej berodde på diskbråcket, som då hade blivit betydligt mindre. Droppfoten blev bättre efter ca 6 månader. Allt, lugnt. Trodde jag. I september 2012 fick jag nu central facialispares och blev inlagd på neurologen under natten för att en snabb utredning skulle börja. LP gjordes och jag fick sedan gå hem i väntan på magnetröntgen då dom misstänkte MS eller neuroborrelios. LP och MRT visade varken på borrelia eller MS. Tack och lov att jag inte hade MS dock. Jag blev sedan släppt från neurologen trots fortsatta besvär med ansiktet och även pirrningar igen i det benet jag fick droppfot i.
Ansiktisförlamningarna avlöste sedan varandra. Varade från några dagar till några veckor. Pirrningarna i benet är kvar. Och jag har även börjat svimma. Svimmar ca 1-2 gånger i veckan. Har ingen blödning eller tumör i hjärnan. Det har dom kollat. Dom har kollat hjärtat under 2 dygn. Och nu så går jag hos neurologen. Till saken hör den att jag slutade ta Lyrica i april i år, i maj började jag svimma. Nu vill neurologen att jag ska börja med lyrica igen för att se om jag slutar svimma. Lyrica är dock inget man bara slänger i sig för att sen sluta med 1 månad senare.
En sak till. Min vårdcentral tog i somras ett prov för Rickettsia som är en fästingburen sjukdom, men det påvisade medelhavsfeber. Har dock inte varit vid medelhavet så sannolikheten är lika med 0 att jag har det. Har hört att det kan visa fel om man har bakomliggande infektion. T.ex borrelia. Har fått remiss till infektion, men får se om jag får komma.
Någon som har ett hum om vad jag ska göra för att få hjälp? Ansiktet och benet hade jag ju problem med även när jag åt lyrica. Jag är så trött så jag bara sover.
Snälla. Ge mig råd vad jag kan göra eller vända mig.
Mvh, Lina

Hej! Har inga goda råd just nu,men har en liknade historik.I Mars 2010 gjorde jag en gastric bypass,anlening till att jag berättar det är att jag inte vet om mina symtomer är pga den.lite senare samma vår fick jag borrelia konstaterat,penecillinkur.Ett tag efter det fick jag droppfot,skitjobbigt,snubblade på min egen fot och bröt den.Ett tag efter det började jag få vad jag kallar "svimmningsanfall".Har aldrig riktigt svimmat,har lyckats lägga mej ner på marken eller golvet när jag känt att det e på gång.Efteråt är jag helt färdig och måste ibland sova flera timmar.Mitt högra ben och fot är fortfarande inte helt fungerande,måste hela tiden tänka på hur jag använder den.Ibland tar det en stund innan mitt ben lyder mej,min balans är sämmre och vaknar nästan var morgon med 3 bortdommnade fingrar för det mesta på högra sidan men ibland i båda händerna.Vissa dagar är jag väldigt fummelhänt och tappar mycket saker,Upplever med jämna mellanrum också en otrolig trötthet och att jag mår dåligt,kan inte riktigt sätta fingret på hur jag mår,men helt enkelt mår jag inte bra.Har legat på soffan i två dagar nu och knappt orkat ta mej till toaletten,vill bara sova sova sova.fick diagnosen ADHD i Mars i år och äter nu Concerta vilket har gjort mitt liv lättare.Men även med concertan som e uppiggande vill jag bara sova när jag får mina skov.Har du varit hos doktorn?Tänkte att vi kanske kunde hålla varandra uppdaterade om vi får ny hjålpsam information MVH Helena


Hej och förlåt att jag inte svarat. Jag har varit inlagd till och från på neurologen. Vad jobbigt du har det. Jag känner dock ingenting innan jag svimmar. Ingenting alls. Men, nu är det fastställt att mina svimningar är funtionella. Dvs psykosomatiska. Dom hittar inget fel och hela min vardag är fylld av stress och dålig sömn. Min droppfot gick inte heller helt tillbaka, dock så kan jag lyfta den, men det är fortfarande sockerdricka i den foten. Och kommer nog alltid vara. Har du lämnat prover? Min mamma har gjort en gastric bypass och äter en himla massa vitaminer och får ta spruta med B12 varje månad istället för var tredje som är vanligast. B12 brist får man efter en GBP. Och av B12 brist så kan man får en massa neurologiska besvär. Har också B12 brist, men ej gjort GBP. Går du på kontroller? Provtagningar med jämna mellanrum? Tänker på dig. Och jobbigt med ADHD, är testad men hade det inte. Känns som det ibland dock. Jag fick diagnosen Melkersson Rosenthals Syndrom pga mina ansiktsförlamningar och att jag sväller i ansikte och läppar. Det är en ovanlig diagnos. Så läkarna hade aldrig träffat en patient med det innan mig. Alltid ska man få något unikt. Suck. Men, jag vet att jag inte har MS eller borrelia i alla fall. Har dom tagit nytt borreliaprov för att se att du är frisk?Kram på dig

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons