Forum Neurologi


Efter lumbalpunktion - smärtor, kramper, ilningar i vänster ben, har en nerv skadats?

Hej!
Genomgick en tidsmässigt kort (15-20 minuter) lumbalpunktion fredag 29:e november klockan 13.00.
Låg på en brits med fötterna uppdragna mot hakan, ingen bedövning.
Kände när läkaren stack och sedan ett tryck fram och tillbaka, efter ett tag fick jag ilningar/ont i vänster ben. Vilket jag påpekade för läkaren, då försvann besvären med återkom strax därpå igen, varpå jag åter sa till läkaren. Efter det kände jag inget mer resten av undersökningen.
Nu drygt 26 timmar efter ingreppet har jag fortfarande ilningar/ryckningar/obehag/ont/vibrationer/spasmer i vänster fot, vad, fram och baksida lår. Klart lindrigare än den smärta/obehag jag kände under ingreppet dock.
Är detta normalt? Har läkaren träffat en nervrot? Om så är fallet, kommer den självläka med tiden? Kan det ha blivit en neurologisk skada? Och om, kan man behandla det akut med någon medicin eller dylikt?
Börjar bli rejält stressad när tiden går och symptomen inte försvinner, är rädd för permanenta men. Har på nätet sett att ett flertal andra persioner upplevt bensmärta under ingreppet, men inte att de skulle uppleva fenomen i benet så här långt EFTER ingreppet.
Stort tack på förhand för råd!
MvhL

Hej. Jag gjorde själv en Lumbal för några veckor sedan. Min 5 nu och det kan hända så som du beskrev. Det har varit olika för mig. Denna gången så var det extra svårt för dem att ta så de kom rejält åt nerven till benet på mig med så det kändes rejält ett par dagar efter. Mitt känsla av det i benet var att det var tom ganska smärtsamt när de kom åt nerven för de missade rätt rejält. Men jag har nu trots det gått snart en månad så känns det lite än men det kommer förhoppninsvis gå bort. Om inte så kontakta dem. Jag kan bara hoppas att du slapp den fördömande huvudvärken. Jag har varit sängliggande två veckor varje gång och det har känts som om huvudet skulle explodera när jag reste på mig. Hoppas du har det bättre och ta hand om dig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons