Forum Neurologi


Domningar mm

Har sedan över 2 månader bakåt i tiden haft besvär med domningsliknande känsla i panna och halva ansikte som vandrat ned i ena armen och foten på samma sida, har även i samband med domningarna ibland att det kan bli som en plötslig antingen vanlig smärta eller en mer brännande smärta, domingarna och smärtsymtomen varar i allt från några sekunder till att hålla i sig i någon minut och uppreppas några ggr sen brukar det vara bra tills det kommer igen.Detta varierar också hur ofta det kommer, ena dagarna är det mer eller mindre hela tiden och andra mindre.Lider även av att jag aldrig känner mig riktigt ordentligt utvilad och gör jag det så tar det inte mer än kanske 2 timmar från att man klivit upp tills man börjar känna sig trött igen.Har även vad man nu ska kalla det "huvudvärk" då jag kan få skitont även där vanlig smärta eller brännande smärta som sitter precis över hela ena halvan av huvudet. detta sitter dock alltid i någon minut innan det avtar!har sökt läkare för detta och dom började med att kolla blodtryck,lungor,hjärta och så har jag fått knapprat b12 vitamin vilket jag gjort i över 1 1/2 månad. Känner dock ingen skillnad.Har även senare tid fått denna typ av smärta jag beskrivit i ena ögat, har dock haft på båda men dom turas om lite då och då.Var hos läkaren här igen i tisdag och hon gjorde inget mer än att kolla det dom redan kollat på mig och även reflexerna och sa att hon ine hittar något men att om jag ville kunde jag testa ta ur min piercing ur örat, blev förbannad och gick där ifrån och ringde upp vårdcentralen igen!Någon som kanske känner igen sig i detta? skulle uppskattas om någon har något förslag på vad det kanske kan varaKan tillägga att jag är en kille på 25 år som lever ett ganska stilla lungt liv som nu efter varit arbetslös ett par månader  ska börja jobba igen!

Kan tillägga att domningarna nu för tiden sitter mest i fingrarna,tårna,fötterna och ansiktet


Du säger att det varierar från dag till dag. Har du lagt märke till vilka dagar det är som det blir så? Kanske har du ätit dåligt, sovit illa eller inte varit ute och fått luft? Mat, sömn och motion är basic i livet och om det är nåt som du känner att du är nöjd med så är det ju pga nåt annat. Vet inte, men dina symtom fick mig att tänka på migrän (inte för att jag är nån doktor eller så..) men har inte migrän själv så jag vet ju inte.. bara en tanke som slog mig. Du kan ju googla på migrän o se om det verkar stämma in.
Huvudvärk.. det får mig att undra om det hjälper med huvudvärkstabletter då? Vanliga panodil eller nåt liknande...
Jag förstår inte riktigt vad din piercing skulle ha med det att göra.. nån nervklämning eller nåt isåfall? Antar att du inte frågade hur hon tänkte om du blev förbannad över frågan...
Det kan vara bra om du skriver ner dina symtom när de uppstår, även skriver vad du gjorde innan det kom... för dagbok ett tag och sen återvänder till vårdcentralen med dina anteckningar om det inte blir bättre.
Lycka till!


Jag motionerar regelbundet, 1 timmar promenad morgon och kväll plus 3 dagar i veckan då jag styrketränar,Har försökt tänka till själv vad det kan ber på men jag sover mina 8 timmar varje dag ostörd sömn, kan hända någon natt en gång man går upp och besöker toaletten men inget mer än det, äter regelbundet då jag har ibs så försöker jag upprätthålla jämna måltider.Min huvudvärk då jag satte din inom parantes är för att ja den pågår inte mer än kanske någon minut och enligt dktorn så är itne det huvudvärk då en så kallad traditionel huvudvärk iaf håller i sig timma och kan säga att huvudvärkstablett inte hjälper mot detta.Angående piercingen så började hon snacka någon om akupunktur och jag klätke ur mig att jag faktiskt haft dessa i över 2 år och ifrågasatte henne om jag inte borde ha fått symtomena för iaf minst 1 år sen om så var fallet.har suttit själv och googlat på allt och ingenting, huvudvärken som jag har som sagt känns mer som mina andra brännande känsla eller värk jag får då och då.Och googlar man någonting med domningar,krypane känsla i fingrar ben och ansikte så verkar det bara röra sig om något neurologiskt.Hittade dock någn om att stress kan ge en dom symtomena men känner mig ju inte direkt stressad i min vardag ch har hört mig för med personer som känner mig och ingen av dom som heller upplever mig som om att jag skulle vara en sönderstressad människa.men vi får se, ska ha ett telefonsammtal med en läkare på tisdag morgon och ska då påpeka att har inte dom något mer dom kan göra får dom ju skicka mig vidare någonstans!


Oj, vad aktiv du är med promenader och träning. Det för tankarna till vätskebrist... men du verkar ju ha koll, så jag antar att du dricker och äter i relation till hur du rör dig. Vet inte hur IBS är, om det hämmar upptag av ämnen i kroppen, men du är ju kollad och allt verkade okej bortsett från att du fick b-vitamintillskott... Har de sett en brist där eftersom du började med det förut? Är det kollat efteråt att det är okej nu?
Nåja, jag är inte läkare som sagt, du har en läkartid på tisdag och jag hoppas de kan skicka dig vidare för en utredning.
Vet inte om domningarna kan ha samband med träningen... har du märkt samband där? Att det kommer efter fysisk aktivitet?
Önskar dig lycka till med allt!


Kan tillägga att jag sett att det finns diskussionsforum på nätet för såna som tränar mycket. Minns inte vad sidan heter, men har tidigare sett att folk som tränar beskriver en del symtom de får och ber varandra om råd där... kanske kan du googla fram sidan eller vet om den sen tidigare...
Domningar kan ju bero på klämda nerver, nerver kan bli klämda av muskler och tillfälliga inflammationer/överträning... om jag fattat rätt.
Eftersom jag själv lider av domningar då och då har jag råkat komma in på detta forum tidigare trots att jag inte hör hemma där ;)


Okej, ja ne bvitaminbrist var väl inget dom kollade upp tror jag inte, minns inte, har lämnat SÅ mycket prover så ja :P svårt att komma ihåg om dom tog för ditt och datt och kan tillägga att jag dricker sjukt mycket vatten, pga ibs så blir iaf jag sjukt törstig och går ju åt bara 1 liter på gymmet och äter ju medecin för magen och med den ska man dricka mycket vatten så jag försöker se till att jag fått i mig minst 1 liter om dagen iaf och brukar itne ha något problem med det,klämd nerv har jag också tänkt på men då har den varit klämd jäkligt länge isf och med tanke på symtomena går upp och ned känns dte kanske som att när den är klämd så borde man kanske ha jämna symtom hela tiden?Övertränad vet jag inte om man kan bli av 3 styrkepass i veckan på 40 min styck, och när jag tränar så kör jag genom hela kroppen så kör inte typ bara armar och ben som många gör när dom går till gymmet och nästa gång en annan muskelgrupp.Och har ju då som sagt inte märkt något samband där efter jag tränat att symtomen blivit värre för har kunnat haft mina symtom medans jag promenerat till gymmet


Ang domningar så har inte jag symtom hela tiden, det kommer och går...
Bäst vore väl om du anlitade en sjukgymnast för domningarna istället för att tala med en läkare. Sjukgymnaster är mera specialiserade på kroppen och dess funktioner än vad läkare är. Särskilt nerver i kläm som man kan åtgärda.
Menade inte att du är "övertränad" utan att det kan komma från din träning, men som sagt så kan sjukgymnaster sånt mycket bra. De kan även ge träningsråd om hur man kan träna bort domningar. De ber en göra vissa rörelser och om man domnar då så vet de varför man domnar typ...
Det är ju positivt att domningarna inte kommer just efter din träning.. då kan man inte säga att du tränar "fel" iallafall :)


Fick göra ett par sådana övningar hos läkaren, man ska hålla armar,händer i en viss position i någon minut osv,Ne men ska lugna mig till tisdag och se vad min läkare säger, för den jag fick komma till sist var inte min ordinare.


Jättesvårt, och kroppen är komplicerad.
Borrelia kan ge väldigt konstiga symtom men behöver ju inte vara det, har du kollat detta med ett blodprov?
Eftersom du har domningar, smärta och ögonen/huvud är inblandade så är det kanske inte fel att försöka få en remiss till en Neurolog, just nervsmärta har jag för mig kan beskrivas som brännande. 
Vissa neurologiska åkommer syns inte på blodprov så att du har perfekta värden hos en allmänläkare(vårdcentralen) betyder inte så mycket.


äter du antidep medicin? domningar kan vara biverkningar!
se min sajt:
http://antidepressivmedicin.wordpress.com/
lycka till!


Borrelia och allt sånt är kollat och äter som sagt inga medeciner alls och har aldrig gjort det heller, frisk som en nötkärna har man varit hela livet!Men nu har jag iaf fått en remiss till en neurolog, ska dit den 10 denna månad och se vad han har att säga om det hela =)


Vad bra att du blev remitterad vidare...


Varit där nu iaf, fick inte mer till svars än att det ine var neurologiskt och att han trodde med all sannolikhet att det kommer gå över.Vet inte riktigt om jag blev så nöjd med det svaret och funderar själv på nu om man ska vänta ett tag och se om det blir bättre eller inte,Han menade på att ja sånt kan ju typ hända, och jag satt där och tänkte för mig själv att jag har ALDRIG hört någon som får massa domningar och plötsliga smärtor där smärtorna faktiskt gör så jäkla ont så man nästan trillat omkull när man fått det i bena.Återigen känner jag att man inte riktigt tas på allvar, liksom har gått såhär i 3 månader och det skulle vara något normalt?


Dilemma.. att inte få hjälp när man blir remitterad och tror man ska möta nån läkare som vet mera. :( Ja du får väl fundera om om du ska återgå till vårdcentralsläkaren ifall det inte blir bättre efter ett tag. Kanske en second opinion av nån annan läkare efter ett tag?! Kanske kan du dokumentera noggrannt en period innan du gör ett återbesök hos vården, så du detaljerat kan beskriva symtomen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons