Forum Neurologi


Diagnos okänd

Jag har blivit sjuk ungefär 3 år sedan. Fingrarna fungerade inte som de skulle. Sen ca efter ett och halv år fick problem även med gången men bara i vänstra benet. Läkarna misstänkte parkinson och började äta olika mediciner dock utan någon större framgång. Vissa mediciner hjälpte med motoriken men gången har blivit sämre. Nu har jag provat nästan alla olika varianter och läkarna tror att det handlar om atypisk parkinsonism men de är försiktiga med diagnosen. Mitt största problem är gången , efter ca 20-30 m blir jag väldigt trött i vänstra benet och stel, och har väldigt svårt att ta ett steg framåt. Är det någon som känner igen sig och kanske kan hjälpa mig med något tips?

Tyvärr känner inte jag igen det ,men det verka vara väldigt jobbigt ,tråkigt att medicinerna inte hjälper . kram


Hej Min man han en atypisk Parkinson sjukdom som heter CBD.Det startade en gång för många år sedan med smärtor i överarmen. Nu kan han knappt gå för att vänster ben ej följer. Han har dålig motorik f. ö,.Han behöver hjälp med nästan allt. Kan äta själv. Är inte dement men har svårigheter att tala tydligt. Tyvärr finns ingen hjälp att få.Han faller lätt och måste ha hjälp med att resa sig och sätta sig.vi har dock en fin tid tillsammans men jag har honom på avlastning varannan vecka och det gillar han.Det är svårt att tipsa dig om något men vi tar en dag i sänder ochvi har det bra.Kram.


Tack för ditt svar! Jag träffade min läkare ganska nyligen och frågade honom om vilken typ av parkinsonism han tror att jag har. Han sa att jag passar inte riktigt in i dem tre största grupperna, MSA, PSP och CBD. Enligt honom om det rör sig om parkinsonism då har jag en annan typ eller en blandning. Jag har upptäckt att om jag tar 2 sömntabletter ( insomning) på natten då mår jag tusen gånger bättre dagen efter tills effekten håller. Väldigt intressant, jag har berättat detta till honom och jag kommer att få svar hur vi ska fortsätta. Det som förvirrar dem att jag har inte ens fyllt 49 när jag fick dem första symptomen som är ganska ovanligt. Så länge klarar jag mig ganska bra, jag kämpar men vissa dagar är väldigt svårt. Så länge jobbar jag halvtid. Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons