Forum Neurologi


Als? MS?

hej har sedan en månad sedan fått symtom som har fått mig att bli riktigt riktigt orolig. Det böjade med huvudvärk som varade i en vecka sedan avtog den de började spänna i nacken och en brinnande amärta i armar och nacken. Kraftlöshet i armar händer som gjorde att jag inte knapot kunde röra mina händer och armar. De krampade också. Sedan avtog smärtan och kramperna minskade jag böjat rycka i alla kroppens muskler förflyttar sig hela tiden och jag känner mig fumlig i armar och händer efter att jag ansträng musklerna . Ex efter att jag har burit min bebis på 8 månader. Jag har också känt otolig trötthet i benen sedan flera månader och kan få kramper i låren precis över knäet. Mest är det på vänstersida. Det har dock varit bättre med detta senaste veckan jag kunde gå längre sträcka utan att känna fumlighet eller kramper i benen. Men jag har böjat bli ruktigt orolig tungan tycker jag också känns stel och det pirrar och dra i den. Jag kan prata men det känns annorunda på något sätt , stelt. Sedan tycker jag att jag får domningar i vänster lillltån och vänster lilfinger och ringfinger. Jag kan böja den men det liksom känns som det inte är där. Jag måste tillägga att jag inte har sovit en hel natt sedan min dotter föddes. På VC har de tagit alla möjliga prover magnesiut, sköldkörtel mm. och det var ok! Jag är livrädd för någon neurologisk sjukdom som Als. Mina tankar snurrar hela tiden kring detta och det känns som jag bara väntar på det värsta. Har också fått tid till Magnet röntgen av huvud och rygghals. Men det är ju flera månades väntetid. Vill också tilläga att jag haft urin tränginigar i flera års tid sedan 5 år tillbaka. De hittar inga bakterier och inga tydliga tecken för diagnosen IC. Nu har trängningarna avtagit helt och jag mådde jättebra under graviditeten. De gjode mig galna under en tid hade också smärta. Men nu verkar de vara helt borta. Finns det någon där ute som känner igen detta eller liknande???

Hej!
Känner igen många av dina symptom, jag hade Borelia! Kräv att de kollar upp dessa tre: Borelia, TBE och Rickettsia, alla tre kommer från fästingar o kan ge dessa symptom. OBS: jag aldrig fästingen som smittade mig!!!
Lycka till!!


.... Jag såg aldrig fästingen som smittade mig...


tack för ditt inlägg Eva321 , Vilka symtom hade du? När märkte du det? Kan man be om blodprov eller ska jag gå ännu länge o kräva ryggmärgsvätska. Har hört att det i många fall inte syns i blodproven. Vad tror du?


https://borreliablogg.wordpress.com/tag/rickettsia-helvetica/


Läs bloggen - länken så får du ett brett perspektiv. Svar på prover är beroende av flera faktorer.
Jag hade 5-6 ringar på kroppen.
Alla skitsymptom du kan drömma mardrömmar om: Hela kroppen från daglig migrän och spånningshuvudvärk till kramper i fötter/ben, galet ljus och ljudöverkänslig, hjärtat rusar, hjärtat krampade akuten nästa där de kallade det för "Borneosjukan el. jävulsgreppet", smärtor, domningar, nacken o ryggen packade ihop, bältros, bronkiter, karpaltunnelsyndrom... Reumatiskt... Listan är oändlig! Jag har åkt på Sarkoidos m 25 år kortisonätande, vet ej om Borelian är en faktorn även där, viss forskning tyder på samband, och Morbus Crohn... Autoimun tarmsjukdom och tål inte gluten o inte mjölkprotein... Jag har iaf fått en massa piller, antidepressiva.... som jag inte har ätit!


Ja jag läste ditt inlägg igen... Var tvungen att springa på toa 6-7 ggr varje natt, det kallades överaktiv blåsa... Jag har alltså blivit nonchalerad av "vården" under alla dessa år!
Fick ju antibiotika mellan varven mot bronkit 2-3 ggr per år o bältros 5 ggr varav 3 ggr i ansiktet o lunginflammation ett par gånger osv men ingen har utrett varför alla sjukdomar har drabbat mig...
När det konstaterades att jag hade Boreliaringarna fick jag 10 dgr penicillinkur. De va på 80-talet... De är inte bättre idag när det gäller fästingöverförda sjukdomar, tyvärr!!


läste bloggen här om dagen och blev skräckslagen. Verkar ju vara helt omöjligt detta .. Ska påMg röngen så får se om de ser något där. nen det är ju bara 2 mån väntetid. Fungersr på att åka till privatklinik i kroatien så jag kan bli utredd på allt jag önskar utan väntetid. Är så orolig och blir sämre sämre.


Ja kan vittna om drygt 30 års helvete! Spiroketerna = googla " är spiralformigt maskliknande helvete" gräver sig in o tovar ihop sig överallt i organ o angriper nervsystemet... m kramper, domningar o smärtor = Neuroborreliosis googla.
Jag behandlar mig med frekvensterapi och koloidalt silver och fått livet tillbaka... Men det kallas ju för "humbug" ... :)


Hej! Det låter som att du har det jättejobbigt! En rejäl dos oro ovan på allt gör ju inte ditt liv lättare.
Trots att många infektionsläkare (inte alla) hävdar motsatsen, är fästingöverförda sjukdomar underdiagnostiserade! På engelska heter Borrelia "lyme disease" men kallas också "the great imitator", då den har förmåga att härma i stort sett alla tänkbara sjukdomstillstånd. Att man inte sett eller kan påminna sig att man blivit fästingbiten har ingen betydelse - i mer än 50 % av fallen syns ingen klassisk röd ring. Så kräv provtagning även av ryggmärgsvätska - och om provet är positivt behövs hög dos doxycyklin i minst tre veckor. Kolloidalt silver är också effektivt och definitivt inte humbug, men för att få stopp på infektionen är det klokt att få antibiotika. Läser du engelska finns massor av information om "Lyme disease" - de har kommit mycket längre utomlands vad gäller fästingburna sjukdomar.
Å andra sidan är din sömnbrist något som ställer till stor oreda i kroppen - både fysiskt och psykiskt. Under sömnen är kroppens "reparationsverkstad" öppen. Sover du för lite hinner den inte fixa färdigt. Be din läkare skriva ut det naturliga sömnhormonet melatonin (preparatet heter Cirkadin).
En annan sak som är värd att kolla är om du har brist på vitamin D. Googla gärna och kräv att de tar ett prov på vårdcentralen! Många, många på våra nordliga breddgrader har brist, både svår och måttlig - och brist kan ge symtom från hela kroppen, men främst från muskler, nerver, skelett och psyke! Dessutom har du fött barn för inte så länge sedan - före födseln förs mycket av dina reserver av viktiga näringsämnen över till din lilla baby. Naturen prioiterar ungar framför föräldrar:). Och det tar ett tag innan du märker av ev. bristtillstånd.
Önskar dig lycka till,
Gabrielle
 


tack gabriell , jag måt sämre o sämre. Tar setralin antidepresiva nu fast jag vet att det inte är det som är felet. Ska på magnetröntgen den 19 maj. är dödorolig spyr varje morgon sv oro. Zmin högra hand krampar o jag kan knapt skriva längre. Jag har ryckningar över hela kroppen o tungan känns tjock . Fy helsike detta är fruktansvärt!!!!!


Frekvensterapi hjälpte mig!


Hej igen,
Usch, din stackare! Hur länge har du ätit sertralin? I början av behandlingen, minst en månad, mår man ju betydligt sämre än vad man gjorde förut...träkigt nog. Kanske skulle du be om ångestdämpande medicin, bara tillfälligt  tills du fått gjort din MR. Det är olidligt att må så dåligt och vara så orolig (jag vet av egen erfrarenhet) och det ska du inte behöva göra. Alla dina symtom förstärks av din oro - får du lite lugn, även på konstgjord väg, är det värt mycket. Om du inte ätit lugnande medicin förut, räcker det fint med t.ex Sobril i låg dos. Be om det meddetsamma och lid inte längre än du behöver! 
PS. Förstår att du oroar dig - men glöm inte att ALS är en mycket ovanlig sjukdom och de flesta är över 50 år när de insjuknar.Vore högst osannolikt, alltså! D.S


Gabrielle, ja det känns som sertalin förvärrar symtom en snepp. Snart blir det mg så vi får se. Idag har jag haft mest besvär men att de sticks och bränns i tungan sedan kommer paniken och jag tycker att jag får svårt att svälja. Muskelryckningarna kommer och går mest är de när jag försöker vila. Armana känns helt ok nu medans jag inte kunde skriva något häromdagen. Konstigt att det varierar så...


Har precis samma symptom! Är livrädd! Snälla uppdatera mig hur det har gått för dig

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons