Trygghet i en klocka
Artikel | Neurologi

Trygghet i en klocka

”Jag vill ge trygghet och frihet”. Det säger David Zimesky som vill ge tillbaka till seniorerna. Oron för att kanske ramla, eller behöva hjälp om något händer gör att många blir begränsade ofta instängda hemma. Nu lanserar ett svenskt företag en tjänst som gör livet friare. 


Innehållet är framtaget av: BellPal

– De fyra senaste åren har jag ägnat till att utveckla en stilren klocka som ska hjälpa seniorer. Vi vet att fallolyckor är vanligt bland äldre men också hos kroniker. Klockan känner av rörelser och vid ett fall går ett larm direkt till anhöriga som är uppkopplade via en app. Det gör att fallolyckorna upptäcks direkt och den drabbade blir inte lämnad ensam när hjälp behövs, säger David Ziemsky, grundare av Bellpal.

Bellpall-klocka

Fallolyckor är vanligt. Årligen skadas över 70 000 människor så allvarligt i fallolyckor att de måste läggas in på sjukhus och över 1000 personer dör.  Men tack vare Bellpal - klockan som känner av och larmar när man faller kan fler få hjälp i tid.

Beställ din klocka här – exklusivt erbjudande till dig som registrerar dig i Netdoktors databas LyfeSequre. »

Mormor föll i badkaret

Han vet vad det innebär när anhöriga drabbas och lämnas ensamma. David växte upp med sina morföräldrar och hans mormor har alltid varit en viktig person i hans liv. Men en dag gick det inte att nå henne på telefon. Två dagar senare hittades hon i badkaret av polisen.  

 – Hon var i väldigt dåligt skick. Hon hade ramlat i badkaret och kunde inte komma upp själv.

Klockan som David och hans kollegor utvecklat är utrustad med artificiell intelligens (AI).

Bellpall-klocka

Tack vare sensorer och den smartaste tekniken marknaden har att erbjuda, det vill säga artificiell intelligens, känner klockan av när användaren faller och larmar till anhöriga om att olyckan är framme och var användaren befinner sig.

 – Fallrelaterade skador är ett av de största problemen seniorer har idag. Egentligen är inte fallet som skadar utan det är bristen på verktyg att kalla på hjälp och de långvariga fysiska konsekvenser fallet får, säger David.

 – Jag vill ge trygghet till såväl användaren som till nära och kära, avslutar David Ziemsky.

Beställ din klocka här – exklusivt erbjudande till dig som registrerar dig i Netdoktors databas LyfeSequre. »

Om BellPal

Bellpal är en klocka utrustad med artificiell intelligens som fungerar var du än befinner dig på jorden. Dessutom behöver den aldrig laddas!

 Klockan känner av rörelser och vid ett fall går direkt ett larm till anhöriga som är uppkopplade via en app. Klockan är även utrustad med en manuell larmknapp som användaren kan trycka på för att få hjälp.

Beställ din klocka här – exklusivt erbjudande till dig som registrerar dig i Netdoktors databas LyfeSequre. »

 


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons