Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

För lite tandkräm på tandborsten


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2010-11-19

Annons

Vi använder för lite tandkräm. Det visar en studie som presenteras idag på tandläkarstämman i Göteborg, uppger SVT:s Rapport.

Svenskarna lägger i snitt en centimeter tandkräm på tandborsten. För lite, tycker forskarna, som rekommenderar 1,5 - 2 centimeter för att få bra effekt.

–Man kan säga att man använder för lite tandkräm, det är en vanlig företeelse och att man sköljer bort tandkrämen när man använt den, säger Pia Grabe på Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Flour är avgörande för att inte få hål. Tar man för lite tandkräm, då ökar risken för karies.
–På senare år har vi kommit på att det inte bara är användningen av fluortandkräm utan att det också spelar roll vilken teknik man har. Alltså man ska borsta två gånger om dagen, lägga på tillräckligt mycket tandkräm, borsta tillräckligt länge och inte skölja bort tandkrämen efter att man har borstat. Det här känner inte människor till, säger Pia Grabe.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.