Forum Mun & tänder


Vad ska jag välja? (Visdomständer) Hjälp!! Panik!!

Hej!
Det är så att en tandläkare och tandkirurgen jag träffat tycker att de två visdomständerna jag har i underkäken bör opereras bort. Tänderna ligger helt nere i käkbenet under tanköttet. Den ena ligger totalt horisontelt medan den andra pekar uppåt NÅGOT men den ligger också horisontellt. Jag lider inte av dom förutom små inflammationer (?) ibland då det kan göra lite ont men försvinner på ett par dagar och är verkligen inget som jag inte står ut med. De kolliderar heller inte med tänderna framför.Den andra tandläkaren som jag vanligtvis går till säger att de inte bör tas bort. Han berättade även att de båda liggar väldigt nära nerven så jag riskerar förlamning (!!!!). Han såg ingen anledning att ta bort dom i nuläget.
Jag har fickor mellan tandköttet/visdomständerna och de vanliga tänderna framför och kirurgen menar att det är en risk för karies som då inte går att rädda och jag kan förlora tänderna som står framför visdomständera (hänger ni med?). Vem har rätt? Vem ska jag lyssna på? Är dessutom extremt rädd för operationen, kämpat för att få narkos men de vägrar. Vilket ska jag riskera, förlamningen eller karies och förlora tänder? Båda KAN ske säger respektive tandpersoner.
Operationsdatumet är den 21e oktober, fram tills dess måste jag bestämma mig. Någon som har erfarenheter eller råd? (Solskensberättelser om operationer av tänder i samma position motages gärna också!)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons