Forum Mun & tänder


Sår i mungiporna

Jag har problem med sår i mungiporna av och till. Jag har haft problem i över ett år. Det kommer ofta i samband med stress eller förkylning. Någon som vet hur man blir av med det?

Jag har också samma problem så jag hoppas det kommer något svar här.


Jag har samma problem. Jag smorjer och smorjer, men saren i mungiporna spricker anda! Ingenting fungerade forran jag provade Anti, venne om jag har munherpes, men det fungerat utmarkt pa mina munsar. Definitivt vart ett forsok, lycka till!


Låter som munherpes (när det sitter på läppen kallas det för Labial herpes), så Anti borde vara ett bra förstahandsval, eller liknande antivirala krämer för läpparna som finns på apoteket. Även brist på B-vitamin kan ge sprickor i mungipan, men eftersom du säger att det kommer när du är stressad elelr förkyld så skulle jag gissa på herpes.


Jag har precis samma problem. Jag blir hjälpt av en salva som heter Kortimyc. Receptfritt på apotek Det är en mild korticonsalva med svampdödande effekt.


Jag har ofta problem med mungiporna, och fick rådet att använda Anti och andra kortisonbaserade medel mot herpes. De förvärrade såren eftersom de torkade ut huden. Jag talade istället med en homeopat som rekommenderade den rosa förpackningen som jag tror heter "Munsårssalva", det är ett naturläkemedel och säljs på apoteket. Den är den enda som funkar för mig och ett måste att ha!


Kollade på apotekets hemsida. Den heter "Salva vid munsår" och förpackningen är numera grön-vit.


Har själv herpes och det är av stress och förkylning som det kommer! Försök att sova bort det om det går! Håller mig alltid utvilad annars kommer det! Men har inte haft det på ett tag nu *peppar ta i trä* Annars finns det salvor som man kan smörja med! Berätta att du har det så får de andra veta att man inte skall dricka allt för ofta i varandras muggar och dylikt!


Jag har provat mig fram igenom en djungel utav Kortison, kjukgörande & svampdödande salvor för min sons räkning. Läste också om att sår i mungipor kan uppstå om man har B2 brist. MEN jag /vi har äntligen hittat rätt- FISKOLJA (omega 3) alltså fettsyra. Det smörjer innifrån och hans mungipor blir bra. Vi har använt en blandning för barn med Jättenattljusolja i (Omega 6) Hoppas att detta kan hjälpa er också! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons