Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Svårt sjuka har fått ökad möjlighet att prova nya läkemedel

Patienter som är svårt sjuka har sedan ett halvår fått ökade möjligheter att prova läkemedel som ännu inte registrerats för försäljning i Sverige, uppger Ekot. En stor förbättring menar Calle Waller, vice ordförande i prostatacancerföreningen.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-03-11

Annons

Hittills handlar det om två läkemedel, ett mot prostatacancer och ett mot lungcancer.

– Det är ju ett stort bekymmer för oss med den långa beslutstiden att införa nya läkemedel i Sverige. Och det här ju ett sätt för människor med långt framskriden form av cancer att få tillgång till de nya läkemedel som är på väg in, säger Calle Waller, vice ordförande i Prostatacancerföreningen.

Att registrera ett nytt läkemedel i Sverige kan ta upp till ett år. Läkemedlen godkänns för användning för vad som kallas humanitära skäl kan få stor betydelse för den enskilda patienten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Läsarfråga: Jag har ett PSA-värde på 13, är det för högt? Läs svaret här från Lars J Norlén, docent i urologi »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-05-29 19:25 (11 år sen)

    Idag blir det dop! Undrar om det kommer ne5gra vi ke4nner? :))Jag har se5 ont i kne4na idag se5 jag vet inte om jag kan sitta ner under hela dotakpen, men de5 e4r det ju tur att man sitter hemma i soffan!Passa pe5 att ta det lugnt. Vem vet ne4r ett se5nt tillfe4lle kommer igen!Kram pe5 dej,ve4nnen!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons