Nyhet | Manlig hälsa

Kvinnor är smärttåligare än män

Annons

Efter att ha genomgått en simulerad förlossning hävdar nu en manlig läkare att kvinnor är smärttåligare än män. Det är läkaren Andrew Rochford som medverkar i ett australiensiskt tv-program som heter What’s Good for You där en av hans roller är att undersöka medicinska myter genom att göra olika experiment som hävdar detta. Som exempel på olika experiment har han bland annat bränt sig på maneter för att testa olika smärtlindringsmetoder, han har även ätit 15 kilo morötter för att se om det gav bättre syn.

Ett av hans experiment som uppmärksammats mycket över hela världen är då han genomgår en simulerad förlossning. Han utrustas med elektroder som fästs på hans magmuskler. Allt eftersom får han kraftigare elchocker som ska påminna om sammandragningarna hos en gravid kvinna som ska föda. När experimentet pågått i drygt tre och en halv timme ger han upp och avbryter undersökningen.
– Världens män, ni har ingen aning! Överlämna det här till kvinnorna. Glöm hela smärttröskeldebatten. Vi har ingenting att komma med. Kvinnorna vinner, punkt slut, säger läkaren Andrew Rochford i tv-inslaget.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons