Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Könssjukdomar kan upptäckas via sms

Annons

Som ett sätt att bekämpa och minska könssjukdomar satsar Västra Götalandsregionen på att använda sig av mobiltelefoner. I slutet av maj börjar ett försök där&nbsporoliga invånare ska kunna fotografera misstänkta sjukdomar och andra hudproblem med sina mobiltelefoner. Därefter skickar de&nbspanonymt in bilderna till&nbspen hudläkare i Göteborg, som&nbspkan ge tips och råd via sms.

Till en början kommer tjänsten begränsas till 200 personer som ska testa hur det funkar. Tjänsten blir en kostnad på ungefär 40 000 kronor för regionen och enligt Jon Malmström, som är ansvarig för Västra Götalands vårdportal på Internet,&nbspkommer funktionen&nbspatt&nbsputvärderas efter ett tag. I Holland har en liknande tjänst funnits och med gott resultat säger Jon Malmström. Förutom könssjukdomar ska man även kunna skicka in bilder på andra hudåkommor&nbspsom till exempel&nbspfästingbett&nbspeller annat som man känner sig orolig över. Tanken är att man ska få ett råd från en läkare inom 24 timmar via ett sms.

Annons
Annons
Annons
Annons

Läsarfråga: Jag har ett PSA-värde på 13, är det för högt? Läs svaret här från Lars J Norlén, docent i urologi »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons