Det här googlar svenskar mest

Medel mot smärta är vad vi svenskar googlar mest. Enligt undersökningen som Läkemedelsverket beställt har svensken ständig värk, är deprimerad och har svårt att få stånd – åtminstone att döma av de läkemedel som googlas mest.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-04-04
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Vi gör cirka 200 000 sökningar på läkemedel på Google varje månad. 46 960 av dessa sökningar rör smärtstillande, antidepressiva och lugnande läkemedel, följt av medel för att förbättra potensen. Därefter kommer antibiotika och sömntabletter.

Nu oroar sig Läkemedelsverkets experter över att det stora trycket innebär att många ställer sin egen diagnos för att sedan beställa läkemedel över nätet, istället för att uppsöka läkare och apotek.

– Många av sökningarna syftar till att man vill köpa läkemedlet online utan recept, säger utredaren Marie Kerttu, till dn.se.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar PAH 2014-04-5 12:43 (6 år sen)

  Så länge som TLV vill att vi skall få erektil dysfunktion genom att tvinga Apoteket att byta till Simvastastin så lär viljan att förbättra situationen vara i ökande. Medlet skulle varit förbjudet sedan minst tio år tillbaka.
  De andra kommer som ett brev på posten, depression. Två är inblandade i detta varför man får förmoda att dessa bägge ökar stressen. Stressen skapar fria radikaler. Jag tror att detta räcker som förklaring.

  MVH

 • Avatar 2014-04-16 07:18 (6 år sen)

  Inte konstigt de söker på smärta för informationen man får är mkt bristfällig och skiljer sig ibland från andra eu länder. Vårdcentral svår smärta + kramper biter sönder mm. - köp panodil slut på besök.
  Så både system tid och inställning och jag känner ej dig , ska beställa tid ifall jag blir sjuk så du vågar behandla mig så du tror mer på mig går det tror ni?

 • Avatar 2015-01-17 18:42 (5 år sen)

  Nä jag går till doktorn när jag får ont. ÄR rent för rädd av nig för att köpa på nätet.


Annons
Annons
Annons