Nyhet | Manlig hälsa

Bra sex minskar jobbstressen

Annons

Bra sexliv och goda kärleksrelationer är bra för människans välmående och hjälper till att dämpa stressen på jobbet. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet, där man bland annat kommit fram till att ett dåligt förhållande kan ge problem som ångest och sömnproblem.

För att motverka negativ stress på jobbet brukar man tala om återhämtning som ett samlande begrepp. Har man till exempel inte möjlighet att ta raster och lunch, eller tvingas jobba mycket övertid eller tar med oss jobbet hem så mår vi dåligt. Och samma sak gäller även när ens relation är dålig.

Studien bygger på enkäter till nära 900 personer och det som framkommit är att det märks en viss skillnad mellan män och kvinnor i hur man värderar sexlivet och parrelationen. Kvaliteten på sexlivet påverkas av den övriga relationen för kvinnor, till exempel hur mycket man kramas och om man kan tala med varandra. Bland män däremot handlar det mer om det direkta sexlivet, som exempelvis att antalet samlag är lika många som man vill.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons