Fråga doktorn

Fråga   Manlig hälsa

Fråga: Krökning precis under ollonet – vart ska jag vända mig?

Hej!

Jag upptäckte för ca 2-3 månader sen att min penis började böja sig svagt åt vänster (krökningen börjar precis under ollonet och ca en till en & halv cm ner mot roten) & fortsatte göra så under någon månad till min stora förtvivlan! Jag tror, men är inte säker, att den inte böjer sig mer än vad den redan gjort!

Alltså vart ska jag vända mig för att få hjälp med detta? Det är extremt påfrestande för självförtroendet & jag har inte ens vågat berätta för min fru liksom! (Har inte direkt haft några svårigheter och sex mer än att självförtroendet är lika med noll vilket kanske kan ha påverkat kraften i erektionen något. Har dock kunnat löst det med en penisring.
Ännu bättre fungerade det med potenshöjande läkemedel som gjorde ALLT bättre! Uthållighet, hårdheten osv osv vilket också hade en STOR positiv inverkan på det sargade självförtroendet!) Kan inte påstå att det gör direkt ont vid erektion mer än då & då på morgonen. Finns INGEN situation som jag kan relatera till skulle kunna ha orsakat detta utom möjligen en händelse då jag och min fru haft sex så glömde jag ta av mig penisringen och sov med den hela natten! När jag vaknade har jag för mig det värkte en hel del men tror att det gick över redan samma dag! Utöver det finns det ingen händelse överhuvudtaget som skulle kunna ha orsakat detta!

HJÄLP HJÄLP HJÄLP! Vad ska jag göra??? Innan ”detta” skedde var min penis i erigerat tillstånd 18 cm lång & 13 cm i omkrets. Nu skulle jag inte ens tänka tanken att mäta den! (Att jag vet måttet så exakt beror på att jag & min fru lät göra en exakt avgjutning av min penis och som sedan fungerar som en dildo)

Vart vänder man sig & vad F*N kan man göra åt detta?!? Nått måste man väl kunna göra eller är detta besående????

Evigt tacksam för svar!!! //En 36-åring förkrossad make i desperat behov av råd, tips & hjälp!

Svar:

Hej!


Detta tillstånd är välkänt du rekommenderas kontakta närmaste urolog gärna ta en bild med dig till urologen på snoppen i eregerat tillstånd. Man kan använda sig av medicinsk behandling en ny medicin som heter Xiapex. En injektionsbehandling som ges i omgångar som löser upp det förhårdnade placket som bildats och gör att snoppen blir oeftergivlig på en sida vilket medför att den blir böjd i eregerat tillstånd. Denna behandling kan upprepas i 3 seanser. Om den inte blir bra kan även en mindre operation utföras för att åtgärda det hela s.k. upprätningsoperation denna görs som dagoperation.


Hälsningar


Läsarfråga: Jag har ett PSA-värde på 13, är det för högt? Läs svaret här från Lars J Norlén, docent i urologi »

Besvarade frågor under chatten

Denna fråga blev besvarad under expertchatten Expertchatt: Peyronies sjukdom – krokig penis. Nedan listas andra frågor besvarade vid samma tillfälle.

Fråga Besvarad
Kan man stoppa utvecklingen av Peyronies sjukdom?

2017-10-17 | 11:18

av Jonas Richthoff

Ska jag operera eller låta den vara?

2017-10-16 | 16:14

av Jonas Richthoff

Böjd, men ingen smärta. Kan det vara en annan sjukdom?

2017-10-16 | 16:10

av Jonas Richthoff

Nya behandlingar för krokig penis?

2017-10-16 | 16:09

av Jonas Richthoff

Krökning precis under ollonet – vart ska jag vända mig?

2017-10-15 | 22:34

av Jonas Richthoff

Kommer min penis bli böjd?

2017-10-13 | 16:53

av Jonas Richthoff

Kan smärta i testiklarna hänga ihop med Peyronies sjukdom?

2017-10-13 | 16:22

av Jonas Richthoff

Finns det någon metod för att räta ut krökt penis?

2017-10-11 | 15:51

av Jonas Richthoff

Utslag på förhuden

2017-10-11 | 09:12

av Jonas Richthoff


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons