Forum Manlig hälsa


Forumtråd: Törstig, kissnödig och trött!

Jag är konstant törstig, kissar mycket och är trött hela tiden. Dricker flera liter vatten om dagen (7-8) men är fortfarande torr i munnen och törstig konstant. Tröttheten är iprincip konstant fast jag sover som jag ska. Det är inte diabetes då jag kollade mitt socker med en väns bodsockerapparat och låg då på 4,7 vilket är normalt. Är 30 år gammal. Någon som vet vad det kan bero på?
Med vänlig hälsning, Anders

Hej Anders!
Svider det när du kissar? Och hur länge har du haft detta besväret? Har du diarré? (Kan göra så att kroppen måste ha vätska för att du förlorar så mycket) Har du feber? Tröttheten kan bero på många olika saker som t.ex. utmattning, infektion i kroppen, stress, dålig sömn osv.
Mvh Felicia


Det finns ett hormon som utsöndras av Hypofysen, ADH (AntiDiuretiskt Hormon), vilket fungerar som ett vattenbesparande hormon. Det produceras i Hypotalamus men går till Hypofysen och förvaras i dess baklob. Symgtom på låg till ingen insöndring av hormonet gör att urinen inte kan koncentreras vilket leder till större eller mycket stora urinmängder. Kroppen dräneras på för mycket vätska vilket medför törst och att man dricker för att dämpa törsten men egentligen för att återställa vätskebalansen. Det finns stor risk att Medicin missar att det kan vara ett hormonellt problem och om det är så kommer de inte att finna rätt orsak. Be att Medicin utreder problemet och nämn detta med möjlig brist på ADH-Insöndring från Hypofysen. Brukar inte falla så väl ut hos vissa läkare men vad har du för val?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons