Forum Manlig hälsa


Sterilisering

Hej! undrar om det finns någon man som kan berätta om sterilisering? där man klippt av sädesledarna! Dels vill jag veta hur du gick till väga och vad det kostar! Sen givetvis hur detta påverkat ditt sexliv! Blev det några förändringar, eller är du helt nöjd! Finns det några biverkningar? Sädesavgången, blev det avsevärt mindre, i kraft och mängd osv?

Efter ha fått tre barn i mitt första äktenskap och två i mitt andra tog jag beslutet att sterilisera mig. Det var en ganska bekväm lösning. Under en vecka hade jag en svag smärta i pungen. Sädesuttömningen är som tidigare, du märker ingen skillnad. Du känner en frihet då du inte riskerar att pånytt befrukta en kvinna. Tveka inte.


Jag kan bara hålla med Hatte. Har två barn och är lyckligt gift. Hustrun och jag bestämde att vi inte skulle ha fler barn och hon har haft problem med p-piller. Jag kom fram till att det är mysigt att slippa strulet med kondom. Operationen är väldigt enkel. Man bli inte ens sövd utan är vaken hela tiden (även om jag somnade en stund av bedövningsmedlet). Jag drog ur ett par visdomständer för ett par år sedan och det var mycket värre. Summa summarum så har det inte påverkat mitt sexliv på något sätt. Känner precis samma lust som innan. Utlösningen kommer precis på samma sätt som tidigare (i volym, kraft och intensitet). Jag måste säga att jag är mer än nöjd att jag gjorde det. Jag kommer inte ihåg att det kostade något mer än ett vanligt läkarbesök. Jag ringde till min vanliga vårdcentral och berättade vad jag ville göra. Då fick jag en tid hos en läkare som förklarade att ingreppet är oåterkalleligt. Därefter remiss till en kurator på sjukhuset i Malmö och sedan en remiss till operation med ca 3-6 månaders väntetid.


Jag är nu 73 år . Jag sterilliserade mig 1975 ,37år gammal. Med alla hensyn tagne i betraktning var det ett klokt val. Om jag hadde vetat det då som jag vet nu, så hadde jag gjort det många år innan. Erfaren man är god att gästa. Aage !


Fint om man har tur och det inte blir komplikationer. Får man komplikationer, har otur. Det är som lotteri. Jag har haft ont i mer än fem år. Lätt att vara nöjd om det blir bra. Skiter det sig så har man ingen hjälp att få. Jag vet. Jag ångrar mig. Det är det sämsta jag gjort med min kropp. Kontinueliga obehag, smärtor, tortyrliknande situation. Kul för er att det gick bra. Jag önskar jag kunde glädjas som ni. Jag vart nöjd i två dygn, sen började lidandet. Gör det inte, det är inte värt faran. Det har kostat mig tusentalskronor i läkarbesök, totalt bortkastat. Provdockan

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons