Forum Manlig hälsa


Problem med kroppslukt

Hej !
Jag är en kille på 17år och har jobbiga problem med svett och kroppslukt sedan 3år tillbaka.
Har testat märkesdeo, vanliga antiperspiranter och absolut torr och fortfarande luktar det illa. Dushar minst varje dag och byter kläder varje dag.
Jag har inte svettfläckar på armhålorna eftersom absolut torr hjälper delvis mot det.
Även att jag kan vara helt torr i armhålorna så luktar det, och om jag dessutom kör med vanlig luktdeo + absolut torr så brukar de bara lukta värre. Har också testat att använda parfym men alla parfymer jag använt har bara gjort att jag luktar sämre.
Svettas också mycket på händer, fötter och mycket på undersidan låren, knäveckan, ljumskarna och rumpan. Ibland när jag sitter stilla i ett klassrum kan jag känna mig svettig i byxorna och det syns ibland vid knäveckan, men det jobbiga är att det luktar ganska surt och har påverkad mig mycket med det sociala. 
Min dåliga kroppslukt kommer fram nästan direkt efter jag duschat och handuken luktar surt så fort jag torkar mig vid ljumskarna osv. När jag använder parfymerad duschcreme blir dessutom kroppslukten väldigt stark, använder därför oparfymerd duschreme men luktar fortfarande illa.
Jag känner mig alltid varm, främst ovanför brösten och i ansiktet, känns som jag alltid har feber, vilket gör att jag svettas mer.
Har under det senaste året minskat med mjölkprodukter och röttkött och så har jag börjat dricka mer vatten och äta mer frukt och grönt, men inget har hjälpt. 
Förövrigt har jag inga sjukdomar (vad jag vet) och blodtryck, blodvärde och de vanliga undersökningarna man brukar göra ibland är alltid som det ska va. Styrketränar och springer regelbundet. Kan tilläga att jag desstum har aceton doftande andedräkt och jag alltid har gasigmage. Jag tycker att min kroppslukt luktar surt men min bror och andra har påstått att det nästan luktar bajs.
 
Vad kan jag göra mot min kroppslukt? Finns det tabletter mot kroppslukt eller som minskar svett över hela kroppen? Har även hört om att klorofyll kan hjälpa mot kroppslukt, stämmer det? 
 

 Jag upplever samma problem och har till synes liknande levnadssätt. magproblemen ger ångest vilket ökar magproblemen vilket ökar ångesten...  Har tyvärr inte hittat något som hjälper förutom att duscha så ofta jag kan och hålla mig borta från laktos. Hur går det för dig idag? har du kommit på något bra sätt?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons