Forum Manlig hälsa


Ont i sädesledare eller blodkärn i pungen

När jag undersöker pungen märker jag att ett blodkärl eller en sädesledare (vet ej vad som är vad) som går ut ur vänster pungkula gör ont när jag rör på den. Tänk er att en amerikansk fotboll hänger i ett snöre, då är det ungefär där snöret är fäst i fotbollen som smärtan kommer ifrån. Resten av "snöret" gör ej ont. Också känns det som om alla blodkärl/ledare som går in i vänster. testikel liksom har "klumpat ihop sig", medans på höger sida är allting rakt och finfint. Någon som har en aning om vad som försiggår här?

NebowskiNär jag undersöker pungen märker jag att ett blodkärl eller en sädesledare (vet ej vad som är vad) som går ut ur vänster pungkula gör ont när jag rör på den. Tänk er att en amerikansk fotboll hänger i ett snöre, då är det ungefär där snöret är fäst i fotbollen som smärtan kommer ifrån. Resten av "snöret" gör ej ont. Också känns det som om alla blodkärl/ledare som går in i vänster. testikel liksom har "klumpat ihop sig", medans på höger sida är allting rakt och finfint. Någon som har en aning om vad som försiggår här?


Jag undrar även detta har samma symptom
Orolig..


Hejsan!
Var själv så pass orolig över liknande smärtor att jag sökte hjälp hos distriktsläkare. Detta var kanske 5-6 år sedan. Trodde själv att det kunde ha samband med sexuell aktivitet, alternativt sexuell oaktivitet, men kunde inte se något direkt samband. Svaret jag fick var att allting kändes OK, inget att oroa sig för. Jag rekommenderades att inte använda åtsittande kalsonger och byxor. Blev inte riktigt nöjd med det svaret, men det lugnade mig i alla fall.Sedan dess har liknande ömhet, ibland mer intensiv smärta, kommit tillbaka ett antal gånger men försvunnit igen. Nu har det känts rätt bra ganska länge. Har inte märkt några fysiska förändringar i just det området så som Nebowski beskriver.Detta inlägg hjälper givetvis inte dig, men problemet verkar ju inte så ovanligt. Skulle tyvärr tro att det blir svårt att få en vanlig allmänläkare att bry sig.


Hej har något liknande i ca 25år med trånga byxor sitta kalt , men blivit mycke värre. doktorn säjer att det är prostatan MvhAnders


Jag skulle tippa starkt att det är åderbråck i pungen som är orsaken och inte prostatan.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons