Forum Manlig hälsa


ONT I PUNGEN, blå

Hejsan!Jag är en man på 17 år och under min livstid har mina pungkulor hunnit ta många otrevliga smällar...Men inget liknande denna, som träffade ljuvelerna för fyra dagar sedan. En "kompis" till mig blev något påverkad av alkoholen han förtärde och när jag då retade honom på ett "vänligt", "kompisliknade" sätt så svarade han med ett stenhårt slag riktat mot min pung...Nu, fyra dagar senare, har smärtan bara blivit successivt värre och den vänstra delen av pungen målas om mer och mer i färgen BLÅ. Det är alltså i sädesledarna och blodvenerna från min vänstra testikel som smärtan uppstår i. Jag är något svullen och blå på framsidan av pungen alltså under penis och på sidan av pungen, ungefär där sädesledaren går upp vid penisroten.Bör jag kontakta läkare, kan detta vara alvarligt eller farligt på något sätt? Tack på förhand/ Orolig kille

Hej!
Det låter som en bra idé att kontakta läkare, så att dem åtminstone får känna så att allt står rätt till.
Att det skulle vara farligt, så att det skulle vara fara för ditt liv, kan jag inte tänka mig. Och nog för att jag antar att du har två testiklar, men det kan ju vara skönt att veta att allt står rätt till om du skulle vilja skaffa barn i framtiden.
Har det kommit blod när du kissat eller haft utlösning? Och gör det extra ont när du gör något av detta? Och har det blivit bättre (mindre svullnad & smärta) senaste dagarna?
Vad som också är viktigt, är att du tydligt upplyser din kompis om vad han gjort. Jag förstår att det skedde "på skoj" och att det inte var avsett att skada dig. Men det är viktigt att han förstår vad han ställt till med, och känner ånger/ skam, så att han inte gör om något liknande igen. Har själv varit väldigt rädd om min hals, då jag haft en bristning i halspulsådern, och för några dagar skulle min vuxna arbetskompis skoja genom att slå till mig på halsen när jag stretchade nacken. Jag blev så chockat och arg att jag slog till honom instinktivt på armen, så nu är han tjurig och vill inte prata med mig. Så försök att informera din kompis på rätt sätt, så att du kan behålla honom som en kompis, och att han förhoppningsvis vet bättre för att inte göra om något liknande igen.
 
Mvh: Mikael Markström

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons