Forum Manlig hälsa


Forumtråd: Ny bryggan trycker mot tandköttet i överkäken. Fortfarande efter 3 år.

Jag fick min gamla högra brygga utbytt mot en ny 2012. Jag klagade på att nya bryggan satt klämd mot tandköttet så pass så det inte gick att få emellan en tandpetare. Dessutom gjorde en av framtänderna ont efter att gamla bryggan togs bort. Jag räknade med att den tanden skulle rotfyllas under tiden vi väntade på den nya från labbet viket inte gjordes.
Trots ideliga klagomål gjorde tandläkaren ingenting.
Jag tvingades till akuttandläkaren för att få min onda framtand åtgärdad, men han hittade inga kanaler så han remmitterade mig till specialtandläkaren en våning upp i samma byggnad som  rotfyllde framtanden. Kostnad 7500:-
Jag ansåg första tandläkaren var  orsaken så jag kontaktade IVO för att få tillbaks pengarna.
IVO beslut var att tandläkaren fick en varning för slarvigt gjort arbete men några pengar kunde jag inte få tillbaks, tyckte IVO.
Jag undrar, kommer tandrötterna att släppa på trycket mot tandköttet, eller får jag leva med detta slarv livet ut.
Jävla tandläkare.  Rufflarbranchen nummer ett.

Usch jag som precis varit och fått dragit ut en tand och skall göra en brygga på tre tänder i överkäke. Är hela tiden orolig nu att det kommer upp något i gluggen av den bortdragna tanden och man kan få infektion, jätterädd för det så tar faktiskt penicillin nu en vecka för att förhindra. Jag trodde brygga blev en bra ersättning av den tand som blev utdragen, var sprucken och tvungen till detta.
hur fäster de bryggan kan du berätta det? jag skall vara evigt tacksam för jag har en fantastisk tandläkare mjuk och fin och lyssnar och brukar alltid känna mig nöjd efteråt. men det du berättar då hade jag nog bytt ut min tandläkare mot någon annan du kan få förtroende för. för alla tycker väl samma att gå till tandläkare är hemskt. just tandläkare gör att det söker en ljudet borren och knakandet med tänder, och inte blir det bättre av att man blir äldre. jag är född på sextio talet och jag är ju utsatt för tandläkarna sprängde våra tänder med amalgam. det är därför våra tänder så dåliga nu så det borde faktiskt utgått ersättning till alla som fick genomgå all amalgam-sprängning av tänderna. det är det vi får betala för idag. tandläkarnas oförnuft. och det är ingen billig nota för oss som upplever det


Du behöver inte var orolig över att man sätter dit en brygga för att täppa igen gluggen efter den gamla tanden man tog bort. Men jag förstår inte riktigt. Om man tog bort 1 tand så behöver man bara göra en brygga med 1 tand och inte 3? Det är viktigt att förankringständerna på båda sidorna av bryggan  har friska rötter, annars lär hela arrangemanget rasa efter ett tag.
 
Ta med dig stora plånboken. Jag betalade 30000:-x 2= 60000:- för båda bryggorna + 7500:- 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons