Forum Manlig hälsa


lämpliga testosteronnivåer?

Hej är det någon som har erfarenhet av vilka doseringsnivåer som är lämpliga för att nå testvärden på 16-18nmol/l. Jag använder tostrex och doserar idag 80mg/dag och når testvärden på 12nmol/l. Jag har kortvarigt legat på 18nmol/l och mådde då riktigt bra.

Intressant med Testosteronnivåer, tyvärr har jag inget svar på din fråga, men jag undrar hur kollar man upp Testosteronet?


sök upp en urolog som kan ge Dig en remiss till lab för ett blodprov. Man mäter det som kallas S-testosteron, vilket är fritt testosteron. nomalvärden är 12-35nmol/l. brist är då lägre än 12nmol/l vilket bör behandlas om man uppvisar symptom på brist. Symtom är bristande fysisk, psykisk ork, dålig sömn, depresiva tecken, bukfettma etc. Alla symtom är diffusa


jag testade mina nivåer - svensk sjukvård är ett skämt inom detta område. Dom är mkt mer kunniga i USA t ex. Här är allting utöver en väldigt låg nivå "normalt".


Hampus111, kan Du utveckla det Du skriver lite. Har Du testat Dig USA och vilka nivåer kom de fram till som lämpliga? Vilken metod för tillförsel rekommenderade de Dig? Min urolog tyckte att jag ska vara nöjd med 12nmol/l, vilket jag tycker är fel då all tillgänglig dokumentation säger att behandling ska leda till stabila nivåer på 18-20nmol/l.


Nej jag har testat mig i Sverige. Minns inte allt nu, men jämförde mina värden och enligt amerikanska nivåer hade jag låg nivå - men enligt svenska låg det inom det "normala". 12 låter alldeles för lågt... som sagt.


Naturlig Testosteron tilskudd - https://bit.ly/2MoL76P

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons