Forum Manlig hälsa


1 år av pungproblem

Hej, För ca ett år sen fick jag diagnosen urinvägsinfektion/bitestikelinflammation varpå jag åt 2 kurer antibiotika vid olika tillfällen. Problemet har gått över tillfälligt, i en månad eller så,för att sedan komma tillbaka, om än mindre kraftigt. Min höger pung känns då tyngre och lite mer svullen än den vänstra, och jag tycker att min högra bitestikel känns svullen och öm. Det värker en del och jag kan bli lite trött och hängig av besvären. Jag tycker även att min mage tar stryk av detta och beter sig oroligt och blir gasig. Det spänner och trycker även en del ovanför ljumsken när jag sitter ner. Jag har trott att detta var något som skulle gå över med tiden, eftersom ingen läkare hittat något konstigt innan. Men nu börjar mitt tålamod ta slut. Att bara känna mig helt frisk varannan månad börjar bli tröttsamt.

Ena punghalvan är normalt större än den andra men i ditt ställe skulle jag söka läkare. Ofta rör det sig om en inflammation i bitestikeln som man behandlar lätt. Gå till doktorn!


Jag tycker absolut också att du ska uppsöka läkare, begär någon ny läkare så kan någon se ditt problem m nya ögon. Lycka till!


Tack för era svar. Jag hade ju varit hos läkare 2 gånger innan, men gick nu en gång till och har sedan dess gjort ett ultraljud av mina testiklar. Allting såg bra ut och inga tecken på inflammation, tumörer eller annat jobbigt. Frågan kvarstår dock varför dessa problem uppkommer, och jag har förståt att många lider av samma åkomma och "ingen" riktigt kan förklara varför. Trängningar som uppkommer och ger besvär, men är ofarliga menade läkaren som gjorde röntgen. Skönt att veta att det inte är något allvarligt fel, men ändå trist att ingen kan ge ett svar. Det förblir ett mysterium!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons