Inbjudan till aktivitet | Stomi

Klinisk studie för patienter med ileostomi

Har du ileostomi och  kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård? Då kan det här vara en intressant studie för dig.


Publicerad den: 2021-02-15
Författare: Netdoktor

Klinisk studie för patienter med ileostomi

Studien går ut på att du får ett titanimplantat, ett så kallat TIES-implantat inopererat under huden. Med TIES®-lösningen kan man leva ett liv utan att ständigt behöva bära en stomipåse. Lösningen är en titanport med ett lock istället för den konventionella stomin. Locket har en lucka som möjliggör tömning utan att ta bort locket. En påshållare som inte vidrör huden tillåter fixering av påsen när den skall tömmas. Det förhindrar också hudkomplikationer. Denna lösning gör det möjligt för patienterna att utöva sina behov när det passar dem. I motsats till den konventionella stomin som tömmer kontinuerligt i en påse.

Du kan läsa mer om TIES®-lösningen på Ostomycure.com.

Kriterier för deltagande:

  • Du har för närvarande en permanent ileostomi
  • Du är 18 år eller äldre
  • Du kan ta dig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg eller Universitetssjukhuset i Linköping för operation och eftervård

 

För att Bonnier Healthcare Sweden AB ska kunna genomföra rekryteringen innefattas överföring av ifrågavarande personuppgifter till den aktör som utför den kliniska prövningen.   

Genom att klicka på ”Skicka” bekräftar jag att jag har tagit del av Netdoktors personuppgiftspolicy. Jag kan när som helst återkalla mitt samtycke för framtida behandlingar genom att skicka ett e-post till gdpr@netdoktor.se. En återkallelse påverkar inte lagligheten av den behandling som grundat sig på ditt samtycke innan detta återkallades. För deltagande i den kliniska prövningen kommer ett särskilt självständigt samtycke inhämtas av prövaren vid ett senare tillfälle. 

 

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .