Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Rötmånaden är här

Mjölken surnar och risken för matförgiftning ökar nu när rötmånaden är påbörjad.
Annons

Rötmånad kallas den tid på året, ungefär mellan den 23 juli och 23 augusti, då det brukar vara som varmast och fuktigast, vilket gör att matvaror lätt ruttnar.

- Framför allt gäller det att hålla maten väl kyld, säger Rikard Dryselius, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Bakterier förökar sig lättare i värme och under rötmånaden är det i regel lättare att drabbas av matförgiftning, med diarré och kräkningar som följd. Genom att se till att hålla varor som kräver kyla kalla och att inte ta fram mer mat än vad som behövs till en måltid minskar man risken att drabbas av matförgiftning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-09-17 04:26 (11 år sen)

    Ich habe in den vergangenen Monaten viele Die4ten prboeirt. Ob Kohlsuppen-Die4t, Weight Watchers oder Bananen-Die4t, bei allen trat der Jojo-Effekt auf. Im Endeffekt wurde ich dicker als vor den Die4ten. Danach habe ich hier etwas fcber die Ayurveda-Erne4hrung in Erfahrung gebracht. Das hat bei mir super gewirkt, ich habe langfristig meine Erne4hrung umgestellt und nun dauerhaft Pfunde verloren. Ich kann jedem, der in den vergangenen Jahren verschiedene Die4ten ohne Erfolg gemacht hat, anraten, sich mit der Ayurveda-Erne4hrung auseinander zu setzen. Ffcr mich hat die Ayurveda-Die4t den Abnehmerfolg gebracht und nebenbei auch meine Geschme4cker erfrischt, zum Beispiel durch die Gewfcrze oder die ffcr uns unbekannten Lebensmittel.

  • Avatar Tidigare användare 2013-09-17 02:00 (11 år sen)

    Jag samste4mmer med ovan.. Mig har hje4lpt A-yoghurt med vetekli i och msasor med vatten.. Allt brf6d bytte jag ut till re5gbrf6d. Det le4ttar nog lite tror jag senare, eller se5 e4r det bara matvanorna som har gjort det le4ttare ff6r mig..

  • Avatar Tidigare användare 2013-08-3 00:10 (11 år sen)

    Hej jag äter bara naturliga produkter och känner att det har påverkat mitt immunförsvar på ett mycket positivt sätt, just därför tror jag att risken att jag kommer drabbas utav matförgiftning på grund av rötmånaden är minimal. Därför rekomenderar jag min metod till ett alla!

  • Avatar Tidigare användare 2013-08-1 15:47 (11 år sen)

    Ja jag har märkt av det här hemma också. Har väl en till bieffekt är att alla kryp kommer fram också =(

  • Avatar Tidigare användare 2013-07-26 11:34 (11 år sen)

    Enligt läkare Bengt Åbom, Ljusdal existerar inte rötmånadem. Tur att det finns förnuftiga människor som bekräftar att den existerar. Den har verkligen börjat för brödet möglar på nolltid.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.