Svar om mag-tarmproblem och matallergier

Fråga   Mage & tarm

Fråga: Magsjuk, dålig i magen och diarré

Hej,

Jag har flyttat till Gibraltar för ca 4 veckor sedan för att jobba och ända sedan jag kom hit har min mage inte varit helt ok. Jag kommer inte ihåg om det började dag ett, men redan de första dagarna märkte jag att jag var dålig i magen som magsjuka och det har hållt i sig ända tills nu och fortsätter. Jag springer inte på toa jätte ofta utan det varierar från dag till dag. En del dagar bara 2 gånger medan andra dagar måste jag gå flera gånger.

Men varje gång jag går på toa har jag lös avföring (diarré). Jag kan inte komma på vad det kan bero på. Jag äter nyttigt och bra, precis som jag gjorde innan jag flyttade hit. Äter nästan aldrig sötsaker, men dricker öl ett par dagar i veckan, forfarande inte mer än innan jag flyttade hit. Det enda som jag kan komma på att jag konsumerar varje dag är vatten. Vattnet här i Gibraltar ska dock vara okej att dricka och många av mina kollegor dricker vattnet också och verkar inte ha några problem alls.

Finns det några tips på vad jag kan göra för att slippa diarrén? Något som jag bör äta eller något som jag bör undvika?

Tacksam för svar.

Svar:

Hej!

Det är svårt att säga exakt vad din dåliga mage och diarré kan bero på, men det är inte helt otänkbart att det är bakteriefloran i dricksvattnet som är boven. Försök att få tag i probiotika, dvs goda tarmbakterier och testa en kur för att se om det blir bättre. Annars kan du prova att minska på bröd, lök och vitlök.

Mvh Sofia

Läs mer om diarré här »Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.