Forum IBS (stressmage)


Gluten?

Hej!
Jag är en kille på 22 år som har under det senaste 1 1/2 åren haft väldiga problem med magen. Gaser, Diarré, svullen, illamående men ingen smärta dock så det är ju ett plus. Har även gått ner rätt rejält i vikt och kan inte alls gå upp igen. Kan känna mig trött i kombination med huvudvärk. Även fått som små kanter på tungan, läste att det kan bero på malabsorbtion. 
Har varit med om hela den klassiska vårdcentrals processen med att först sa en läkare att jag hade ibs utan ens blinka. Andra sa ingenting och den tredje jag fick träffa trodde det hade med gallan att göra men nix det var det inte tydligen.
Har länge tänkt på gluten om det kan vara något. Förra hösten provade jag att kapa gluten helt och efter runt 2 - 3 månader så kunde jag gå till jobbet efter att endast gått på toaletten en gång på morgonen, kände även att avföringen inte alls var sådär fet som den hade varit innan. Wow tänkte jag men en homopat sa att det inte var gluten så jag började dricka en del öl och käka normalt igen och vips så samma dag som jag mådde så bra så krashade jag på kvällen efter massa paj och öl, blev aldrig så bra igen efter den dagen.
Nu har jag slutat med gluten igen trots att blodprovet inte visade på något. Kanske beror det på att innan jag gjorde blodprovet så käkade jag bara gluten typ var 3e dag och då åt jag bara en liten smörgås eller nåt rån typ. 
Efter att jag slutade med gluten så försvann min super svullna mage helt och hållet vilket jag tyckte var helt fantastiskt men nu har den glädje effekten slutat värka för mig och jag är mer nere nu eftersom att alla större symtom är kvar som tex diarré. Har egentligen inga smärtor och brukar oftast inte få brådska till toaletten efter måltider så allt är inte förjävligt.
 
Någom som känner igen sig eller vet vad jag kan göra? Har bytt vårdcentral och på det nya stället har jag fått tagit massa prover men inget som visar något speciellt.

Hej!
Man kan vara väldigt känslig mot gluten utan att man är allergisk mot det. Jag precis som du känner att jag mår bättre av att utesluta gluten alternativt leta efter exv bröd som inte innehåller vete eller extra tillsatt vetegluten. För mig går bröd utan vete bra att äta. Lyssna på din kropp och var tacksam att du i så unga år har kommit på vad du inte mår bra av! Det kommer du att ha igen genom hela livet.
Jag vill tipsa om att det finns bra hjälp att få i sverige via duktiga näringsterapeuter och näringsmedicinare. Se gärna denna länk som tips vad du ska leta efter där du bor. http://www.ifm-klinik.nu/  Tyvärr kan den traditionella vården sällan hjälpa till och speciellt inte om alla prover ser bra ut.
Jag önskar dig all lycka till och fortsätt lyssna på din kropp!
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons