Forum Mage & tarm


väldigt orolig.. vad kan det vara?

Hej, först vill jag börja med att säga att jag är väldigt frustrerad, rädd och har ont just nu. Så här ligger det till, för snart 3 månader sedan fick jag ont i magen. Till en början var det bara vanligt magont, men snabbt flyttade sig smärtan ner till höger i buken. Jag hade inte heller haft någon avföring på en vecka. Då jag blev illamående, yr, huvudvärk, fick dålig aptit, blev extremt trött och smärtan tilltog m.m. så jag åkte in på vårdcentralen. Där skickade dom vidare mig akut till sjukhuset då dem misstänkte att det var blindtarmsinflammation. Jag blev inlagd i 3 dagar för observation sedan fick jag åka hem trots att jag inte mådde det minsta bättre och fortfarande hade ont i magen. Man ansåg att eftersom jag inte blivit sämre så kunde jag lika gärna åka hem. Jag låg hemma i 2 och en halv vecka utan att bli bättre och när jag ställde mig på vågen hade jag tappat 8 kg. Dem gjorde en DT på mig och den visade inget speciellt. Så jag fick bita ihop och ta en dag i sänder. Men så för 1 vecka sedan blev jag riktigt dålig igen, hade kraftig huvudvärk, otroligt ont i magen, var yr, trött, mådde illa osv. så först blev jag inlagd för observation där jag bor, men då personalen tyckte att jag var så dålig så skickade dom iväg mig akut till sjukhuset. Där blev jag inlagd för observation i 2 dagar, man hittade den här gången ett lite förhöjt CRP och att jag var uttorkad. Plus att man hade hittat blog i avföringen vid ett F-HB prov som jag lämnat in(krävs 3 prover för att det ska betyda nått). Jag mådde verkligen dåligt och smärtan var väldigt jobbig. Vanliga värktabletter hade ingen verkan utan jag fick tramadol. Man trodde även att det var psykiskt så jag fick träffa en kurator. *suck* Det kändes som att jag gjorde allt i repris från förra gången jag låg inne, dem uteslöt förstoppning, tvingade i mig mat och vätska, och tog blodprover, temp och blodtryck. En sak som skiljde sig från förra gången var att dom blev tvungna att sätta kateter på mig då jag inte kunde kissa trots att jag hade över 5dl i blåsan. Som förra gången skickade dom hem mig utan diagnos och utan förbättring. Det känns inte som att dom tar en på allvar, och utredningen kommer ingenstans. Jag vill veta varför jag har ont!! Dom gjorde inga nya undersökningar förutom blodprover, och dom litade på röntgenbilder som är 2 månader gamla. Är det rätt? Och nu väl hemma har jag ingen smärtlindring som fungerar, fick inga tramadol utskrivna. Jag känner mig felbehandlad och är väldigt orolig, jag vet fortfarande inte varför jag har ont i magen m.m. Idag tycker jag även att magen ser och känns uppsvälld och vätskefylld ut utöver allt de andra. Vad ska jag ta mig till? Någon som känner igen symptomen? har blivit "ignorerad" av sjukvården eller har något att säga. Tacksam för svar!! //Orolig tjej på 18 år.

Jag vill absolut inte skrämma. Jag hoppas att jag har fel, du är ju ung. Min pappa hade samma symptom och flera vändor in och ut på sjukhus, fram och tillbaka mellan hem och vårdcentral. Röntgen visade inget förutom som du skriver blod i avföringen. Efter magnetkamera- röntgen fick vi besked om tjocktarmscancer. Man såg tydligen inget på den vanliga röntgen. Stå på dig och be om en undersökning. Det handlar om ditt liv. Lycka till


Hej, Kom ihåg att du även kan ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga doktorn, om du inte redan gjort det. Fråga doktorn hittar du här: http://www.netdoktor.se/mage-tarm/?Tab=Questions Jag hoppas att du blir bättre snart! Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


svar Kvinna38: Okej, ja de ligger ju i släkten också så det är ju inte omöjligt heller.. det som gör att jag är orolig över det så pass mycket. Jag funderar på att åka till umeå istället för att se vad dom gör åt saken där. Känner mig felbehandlad på sjukhusen jag varit tidigare. Och inte kommer dom någon vart heller..


En viktig sak man bör göra är att söka hjälp när man inte befinner sig i ett akut skede. Detta kanske låter konstigt, men akutvård med inläggning på sjukhus har egentligen ingen utredande funktion, de kontrollerar bara att man inte har drabbats av något akut tillstånd (tarmvred, blindtarm, gallsten mm) och när man slutligen blir symtomfri får man åka hem igen. Förstår att du är frustrerad och rädd, men det enda vettiga är att gå till vårdcentralen, kräva remiss till gastro på sjukhuset och sedan låta specialistläkare hantera problemet. Det finns ju ett antal undersökningar som kan behöva göras. Koloskopi till exempel.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons