Forum Mage & tarm


Väldigt orolig, 19 bast.

Hej, jag är väldigt orolig för min hälsa. Sedan tidigare har min tarm varit trög och haft förstoppningar, och då ibörjan var min hälsa relativt bra jämfört med nu. Ett halvår efter jag fick min förstoppning siter jag här nu med en trög tarm fortfarande. Problemet är att jag nu också har problem med magen känns det som. jag är ofta uppspänd, ibland uppblåst i magen(tarmar) men jämt uppspänd i övremagen/bröstet. har det varje dag och det känns som att det är en ballong som sitter i mellangärdet och trycker upp bröstkorgen och det påverkar hjärtat, samt så brukar det låta ibland med. blir sämre ibland när jag äter, ibland inte. Är ofta yr och känns ofta som att ja har feber, vilket jag inte har haft( har dock legat hemma mycket och är uppe länge på kvällar pr grund av att ja har svårt att sova. jag har ofta huvudvärk med, ibland rycker de i magen, ben, rygg och i bröstet. inga smärtor dock. när de är så uppspänt så känns de jobbigt i bröstet, och de känns som att hjärtat blir påverkat, och jag får mycket oro på grund av det. har tagit 5 ekg blodprov,lungröntgen och har bra syreupptagning, allt såg bra ut. ska på gastroskopi och kolla om jag har något i magen som gör allt, kan de vara så att magen kan göra allt dessa symptom för hjärta, muskelryckningar, huvudvärk, yrsel och trötthet? grymt tack för svar

Jag förstår att du verkligen lider av svår oro/ångest för att det är något fel på dig. Den ångest du har över all dina symtom driver dig till att nästan dagligen under flera olika namn fråga om dina problem här på ND. Inget svar tillfredställer dig, utan väcker bara mer oro. Imorgon ska du ju till gastroskopi och då får du svar på om de kan hitta något fel på dig.
Du behöver ta kontakt med en terapeut - oavsett om det är något fel på dig fysiskt eller inte - och tala om din hälsoångest. Av alla dina inlägg att döma lider du svårt. Sök en samtalskontakt! 


Du anna inte vad är riktig förståppade magen kan påverka. Allt! Avföringen som inte kan gå ut gå upp. Man känner som man har avföring upp i halsen. Allt stoppas. Om du inte få resultat av Gastrokopi se till att få en koloskopi - tarm. Mellan dess se till att
Dryck mycket vatten och grönt och ingefära te. Ingefära-te, kakor, som krydda i mat  hjälper mot illamående. Varje kväll lägg 3,4 katrinplommon i ett glas vatten. Drack den på morgon och använd katriplommon i grött. Ätt grött varje morgon blandade med russin, katrinplummon, kokos. Du behöver fiber. Undivik tung mat: pasta, pizza, rödd kött, vitt bröd. Ätt mycket fiber, frukter och nötter för att få magen att fungerar. Försöka att äta lite varje tredje timma så att magen och tarmen jobbar. Kämpa på! Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons