Forum Mage & tarm


Utspänd/uppblåst/uppsvälld och känslig mage

Hej! Jag har fått väldiga problem med både uppsvälld/utspänd (uppsblåst) mage, förstoppning och liknande, för att sedan en period ha en normalt fungerande mage och sedan gå tillbaka till den här perioden då den är allt annat än normalt fungerande. Jag tror mig vara laktosintolerant, vilket även ligger i släkt och familj, så jag dricker laktosfritt helt och äter laktosfritt i den mån jag kan. Jag har även läst lite om t.ex. IBS och Candidiasis (mest p.g.a. paranoia....) och tycker mig känna igen symptomen mycket väl, grejen är bara att jag inte har diarré någon gång - vilket man kunde ha om man har IBS? Just nu har jag denna uppsvällda, utspända och förstoppade period och upplever den MYCKET jobbig. Magen är bokstavligen tre gånger så stor, gör ont och det är som om det bildas gaser utan att det kommer så mycket som en liiiiiten fis. När jag väl kan gå på toaletten för att bajsa så kommer det knappt något, det är hårt som sten och det kommer även lite slem. Vad jag än äter och hur lite jag än äter så gör det ont, jag blir ännu mer uppsvälld/blåst och utspänd. Kan något laxerande hjälpa för stunden? Just nu har jag så ont i magen av att jag inte kan gå på toaletten att jag skulle kunna skrika och gråta..

Stackare! Jag känner igen mig så mycket i det du skriver! Ska försöka återkomma med egen jämförelse, men just nu söker jag febrilt på denna sida efter konkret hjälp och svar eller något!!! Du är den första (jag har hittat här) som har plågor som liknar mina! Hur länge är du så där svullen?


Jag har liknande problem, bara det att jag har så mkt mer symptom blandade. Jag upplever den största smärtan i spänningen som den svullna magen ger med sig, alltså känslan av att magen expanderat. Jag är konstant svullen ca 20 cm och svullnaden ligger tills jag inte ätit på ca 36 timmar.


Att bara äta det som anses vara normal mat nuförtiden verkar ge svullen mage. Fortsätt dina tester med att utesluta allt mjölbaserat och hårda fibrer. Det kan vara därför som LCHF kosten gör skillnad för så många magmässigt, dvs att kött, lite naturligt fett och snälla grönsaker är bland det naturligaste vi kan äta. Mvh Wille


Jättebra artikel om detta i Expressen idag: http://www.expressen.se/halsa/1.2572303/glad-och-platt-mage-med-lchf Bara att läsa, förändra och slippa uppsväldheten med lite tur:-) Mvh Wille


Hej! Tack så otroligt för länken du skickade WilleJ! :D Hoppjerka: Ont har jag upp till ett dygn efter matintag, och svullen och uppblåst kan jag vara upp mot 36 timmar efteråt. :/ Just så som Sommarfrost skrev.. Dock har jag nu gjort ett självtest och kört glutenfri kost i ca. en månad och det har blivit MYCKET bättre! Upplever dock fortfarande lite problem ibland och ska ta mig i kragen och gå till läkaren med det hela för att få klart för mig vad det är för fel, utifall att. Hoppas ni fått reda på vad era besvär beror på också!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons