Forum Mage & tarm


Uppsvälld mage

Hej! Har uppsvälld mage,på en gång jag har ätit sväller ja upp hjälper inte jag äter bara lite mat, har också dragit ner på kolhydrater har inte ont i magen. Vad göra?

Testa utan mjölkprodukter, då speciellt mjölk och fil ett tag. Många är mer känsliga mot det än vad man tror. Ha det bra:-)


Tack för de!


Låter som att du skulle kunna lida av IBS. Det brukar kunna leda till just sådana besvär som du beskriver. Några saker som rekommenderas enligt IBS-metoden (www.ibsmetoden.se) är att hålla kroppen i rörelse (framförallt om du har ett stillasittande jobb), äta regelbundet och nyttigt (ej för mkt fibrer, ej för lite fibrer, ej för fett, ej för stekt/grillar/friterat), samt att sova regelbundet. Det hjälper mer än du kan ana :)


Här finns ett forum du kan läsa på, och snacka med andra IBS.drabbade. http://www.ibsforum.se/index.php?p=home Lycka till!


Testa t ex Probi Mage, det hjälper fantastiskt bra för mig! Nu kan jag äta utan att få ont i magen och dessutom har väl midjemåttet minskat några cm eftersom jag slipper vara uppsvälld. I övrigt gäller såklart att undvika sådant som du märker retar magen, dricka vanligt vatten (ej kolsyrat) och röra på dig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons